Wpis z mikrobloga

Witam. Mam kilka pytań.

Będę miał taki zestaw: asrock h81 pro btc + 4 karty + 2 zasilacze + adapter dual psu + 4 risery usb. Jak to prawidłowo podłaczyć?

Co wiedziałem wcześniej?

1 płyta ma molexy na płycie, które należy zasilić i wówczas nie trzeba do kart graficznych riserów z molexami (lub z molexami ale nie podłaczone)

2 ale moje risery będą z kablem usb i z tego co wiem, to w tych molexy trzeba podłączać, bo kablem usb nie idzie zasilanie z płyty do kart. ZGADZA SIĘ? Podłączać te molexy nawet z tą płytą?

3 risery zasila się z tego samego zasilacza z którego zasila się kartę graficzną, zgadza się?

4 tam gdzie będzie podłączone nie ma gniazdka z uziemieniem. Czy to może być problem z tym zestawem? Z zestawm jedno zasialaczowym problemów nie mam.

5 czy windows na pamięci usb to dobry pomysł czy tylko zniszczę szybko ten pendrive? Klasa prędkości 4 wystarczy czy trzeba 10?

#kryptowaluty #mining
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

blem usb i z tego co wiem, to w tych molexy trzeba podłączać, bo kablem usb nie idzie zasilanie z płyty do kart. ZGADZA SIĘ? Podłączać te molexy nawet z tą płytą?

@qwerty15: molexy na płycie zostaw w spokoju, podłącz tylko zasilanie pod risery usb i wsio. u mnie hula tak już długi czas
  • Odpowiedz
@krzemas: 4. Problemu nie będzie. Do czasu aż coś pójdzie nie tak i brak uziemienia spowoduje, że zamiast nic się nie stać (albo mniej) to stanie się tyle, że wszystko się spali.
  • Odpowiedz
3. risery zasila się tym zasilaczem co zasila PŁYTĘ GŁÓWNĄ a nie kartę grafiki

@krzemas: jesteś tego pewien? mam podłączone z zasilacza co grafiki i dzięki Bogu działa. Ale chciałbym podłączyć tak jak powinno być prawidłowo.
  • Odpowiedz
@krzemas: A jeżeli mamy ten adapter dual psu, to czy też trzeba mostkować uziemienie?

4 tam gdzie będzie podłączone nie ma gniazdka z uziemieniem. Czy to może być problem z tym zestawem? Z zestawm jedno zasialaczowym problemów nie mam.

@qwerty15: Hmm... a jak by w tym gn zrobić zerowanie?
  • Odpowiedz