Wpis z mikrobloga

• 0
@L24D: Dzięki. Trochę się martwię tylko czym będę dorabiał. 2800 na rękę. 1250 za moją część za mieszkanko. 1100 studia. Zostaje 450 na jedzenie, dopłatę za ogrzewanie w zimę i dodatkowe wydatki typu dentysta to trochę mało, a narazie nie mam pomysłu.
  • Odpowiedz
@Yolanty: Nie mam kompetencji do porad, ale jeżeli jest szansa że 6 miesięczny staż zagwarantuje Ci zatrudnienie w tej firmie to następna stawka sprawi że te problemy staną się mniejsze
  • Odpowiedz
  • 1
@Volantie: ojciec z tego co wiem to sam (chyba) ma problemy finansowe w firmie, ale i tak jest problem taki, że jest s--------m i nie chcę od niego hajsu.
I w nawiązaniu do tego, że jest s--------m to się właśnie wyprowadziłem z matką jakiś już czas temu. Więc ta "pomoc" to byłoby zwalenie rachunków na nią. Kobieta 59 lat xd
Ale c--j może racja. Jak zepnę dupę to może się
  • Odpowiedz
  • 0
@Volantie: eh coś pokminię. Kiedyś dawałem korki z matmy 50 ziko za godzinę. W tych czasach to chyba jak za darmo taka stawka to może się znajdzie dużo chętnych.
  • Odpowiedz
  • 0
@L24D: no spróbuję. Jak mnie wybiorą z 10 to przynajmniej potwierdzę, że mam jakąś tam wiedzę jednak.
Dłubię cały czas w Springu, bo kolega powiedział, że niby jak będzie u niego w robocie rekrutacja to na spokojnie ze Springiem wejdę normalnie na Juniora a nie jakiś tam staż. Tylko że coś nie rekrutują, a on tak izi się zrekrutował 2 lata temu. Wtedy chyba było delikatnie prościej?
  • Odpowiedz
@Yolanty: weź po prostu kredyt studencki, jest prawie darmowy i będziesz miał dodatkowy 1k pln na życie (bez względu na to czy dorobisz to i tak się opłaca, nawet wrzucić na lokatę) + spróbuj korepetycji. Zobacz też na uczelni czy sie nie lapiesz na stypendium socjalne, to że jesteś na zaocznych niekoniecznie znaczy ze się nie kwalifikujesz.
  • Odpowiedz