Wpis z mikrobloga

Bawi mnie bardzo jaranie się wcześniejszą emeryturą przez mundurowych, czy górników. Przecież z tymi śmiesznymi emeryturami, które dzisiaj starczą tylko na przeżycie od 1 do 1 to jest pewne na 99%, że ogromna większość z nich idzie potem do jakichś upokarzających gównoprac żeby dorobić.

Wiąże się z to z tym, że takie pieniądze nie pozwalają na jakieś podróżowanie, czy atrakcyjną w jakikolwiek sposób emeryturę, więc zamiast siedzenia w domu przed telewizorem i chlania po prostu idą zazwyczaj na cieciówkę na budowy, albo biedronki i tak żyją jak podludzie.

Kvrwa żeby być tak mało ambitnym i mieć tak mało wiary w siebie żeby zadowalać się tego typu egzystencją.

45letni emeryt, mężczyzna w sile wieku na cieciówce podnoszący szlaban. W głowie mi się to nie mieści.

Takie ni w chvj nie w dupę. Ani to robić karierę gdzie indziej, bo ciężko cokolwiek zrobić mając w zapleczu tylko exp w mundurze, albo z kilofem, ani zarobiony nie jesteś żeby kręcić jakieś biznesy. Czekasz właściwie na śmierć będąc w średnim wieku kiedy ludzie w korpo dopiero się rozkręcają z poważną karierą.

#praca #pracbaza #przegrywpo30 #przegryw #januszex
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bojackHorsemanPatataj:
@n0xx nie w tych czasach. Emki obecnie to minimum 5k na łapę dla najniższych w hierarchii którzy zdobyli uprawnienia w mundurówce w góre.

Im wyżej tym więcej oczywiście na ręke. Oficerowie maja spokojnie po 10k na łapę i w górę. :) wiem po znam troche takich osób. No i dodatkowo co roku maja waloryzowane świadczenia, które dotyczą wszystkich emerytów.

Jeśli waloryzacja będzie 15 procent to ktoś kto dostaje teraz
  • Odpowiedz
czy 5k na łapę to czasem nie starczy na jakieś tam godne życie w jakiejś dziurze typu Zgierz czy Ostrołęka?

@thority: zależy co dla kogo znaczy godnie. Opłacisz rachunki, będziesz się żywił w biedronce i stać się na jedno wyjście do kina w w miesiącu z kobietą. Jedna poważniejsza naprawa w aucie czy leczenie kanałowe już wykracza poza twój miesięczny budżet po odjęciu podstawowych wydatków. Weź przy tym odłóż coś na
  • Odpowiedz