Wpis z mikrobloga

Cześć!

Jak niektórzy zdążyli już zauważyć, od rana dostępna jest nowa wersja Wypieku 1.0.216. W tej wersji znajdziecie:
- Odtwarzanie video w trybie pełnoekranowym będzie zapobiegać wygaszaniu ekranu,
- Kliknięcie w górny pasek aplikacji przewinie ekran na samą górę,
- Klawiatura poprawnie otwiera się przy odpowiadaniu na wpis,
- Po przejściu we wpis z powiadomień komentarze będą w poprawnej kolejności,
- Tekst przycisków w pasku akcji dla wewnętrznej przeglądarki jest już widoczny,
- Wpisywany tekst poprawnie zaczyna się od dużej litery po kropce,
- Na iOS możliwe jest już kopiowanie obrazków do schowka,
- Podgląd zdjęcia zawiera przycisk do udostępniania,
- Menu akcji nie jest już obcinane o jeden element na iOS.

Oprócz tego pracujemy cały czas nad problemami z logowaniem przez serwisy zewnętrzne i z włączonym 2FA. Jesteśmy w kontakcie z administracją i razem próbujemy doprowadzić logowanie do pełnej sprawności.

Wypiek możecie pobrać: iOS, Android, apk

Jeśli chcecie być na bieżąco ze zmianami to zachęcamy do obserwowania @bakehaus oraz tagu #wypiekmobilny

Zachęcamy do aktualizowania i życzymy udanego wypiekania! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
bakehaus - Cześć!

Jak niektórzy zdążyli już zauważyć, od rana dostępna jest nowa wer...

źródło: Mikroblog

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@PodniebnyMurzyn: Jeśli chcesz zobaczyć dodatkowe funkcjonalności oferowane przez Wypiek możesz zerknąć do znaleziska gdzie wylistowaliśmy najciekawsze rzeczy. Tak naprawdę nawet bez nich sam feeling aplikacji w naszym odczuciu jest przyjemniejszy od tego w oficjalnych. Oczywiście jest to kwestia czysto subiektywna, dlatego zachęcam do przetestowania i wyrobienia sobie własnej opinii ;)

@GwaltowneWypaczenieCzasoprzestrzeni Spróbujemy coś z tym zdziałać!
  • Odpowiedz
nie wiem czy gdzieś było zgłaszane, ale kasowanie i oznaczanie powiadomień z tagów nie działa.

swoją drogą, fajnie by było jakby wejście w Obserwowane odznaczało tagi jako przeczytane, bo tego to nawet oficjalna strona nie ma xd

a jeszcze inne przy okazji, to że fajnie by było móc ustawić w powiadomieniach Tagi jako domyślnie otwierany tab. bo u mnie lurkera „moje” są wiecznie puste.
  • Odpowiedz
@bakehaus nie jestem w stanie się zalogować. Próbowałem 5 razy, nawet był ekran jakie dane mają być udostępniane aplikacji (toggle), zero błędów, ale nie jestem zalogowany. Mogę tylko w kółko logować się i wracać do aplikacji niezalogowany
  • Odpowiedz
  • 3
@GwaltowneWypaczenieCzasoprzestrzeni: Czasami jest to kwestia też kompilacji shaderów przed wykonywaniem się kompilacji. Sama animacja otwierania menu jest dosyć zasobożerna z powodu przekształcenia perspektywicznego. W przyszłości wprowadzimy możliwość przełączenia jej na mniej wymagającą animację

@Faley Dzięki za zgłoszenie! Zdajemy sobie sprawę z problemu i postaramy się poprawić go w następnej aktualizacji. Co do odznaczania powiadomień to jesteśmy nieco ograniczeni przez api, ale myślę, że da się tutaj coś zdziałać. Otwieranie Tagów
  • Odpowiedz