Wpis z mikrobloga

Neuropki sobie wmówiły że Konfa chciała wejść po cichu w koalicje z PiS po wyborach i teraz dostają jakiegoś niezdrowego podniecenia, że im się to nie udało. Co z tego, że całą kampanię Konfa punktowała PiSiorów tak samo jak inne partie z opozycji, a TVP nie zapraszał konfy do programów w telewizji. Co z tego, że wiadome było, że PiS jest skompromitowaną partią jeszcze przed wyborami i nie warto się z nimi układać bo to polityczny strzał w stopę. Co z tego, że w trakcie ostatniej kadencji Konfa wielokrotnie głosowała inaczej niż PiS, a to PO przepychało jakieś niezdrowe projekty wraz z PiSem.
Ale nieee.. to nic nie znaczy bo Konfa napewno planowała koalicje! A teraz nikt z nimi nie wejdzie bo ich nikt nie potrzebuje HUE HUE.. wielki sukces neuropków xD

#konfederacja #wybory #polityka
andbatros - Neuropki sobie wmówiły że Konfa chciała wejść po cichu w koalicje z PiS p...

źródło: bronze-medal

Pobierz
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@andbatros najłatwiej to chyba opisać w ten sposób ze ludzie nie ufali konf ze po wyborach nie zmienia swoich oświadczeń i nie zaczną flirtowac z PiS jeśli dostana obietnice wdrożenia części swoich postulatów. Drugim powodem jest to ze chowali do szafy swoj światopogląd mówiąc ze nie ma go w programie ale co z tego program to nie jest jakieś zobowiązanie i nie zawiera wszystkiego. Korwin i osoby z dalszych list wypowiadając
  • Odpowiedz
@andbatros: Przecież nawet pisowcy są zawiedzeni wynikiem Konfy

Zdobycie 194 mandatów do Sejmu przez PiS jest rozczarowujące – powiedział na antenie Telewizji Republika szef MEiN Przemysław Czarnek. Według niego więcej mandatów zdobytych przez Konfederację uniemożliwiłoby budowanie koalicji bez PiS. – Te 194 mandaty i zaledwie kilkanaście mandatów Konfederacji jest rozczarowujące, i tego nie ukrywamy.
  • Odpowiedz
@andbatros: z konfy wycięto w wyborach korwinistów i zostali narodowi socjaliści, którzy się w kampanii wycofywali z obietnic co do podatków. Co im teraz przeszkadza w koalicji z pisem?
  • Odpowiedz
PiS realnie ma rządy lewicowe z kościołem na plakacie

KO czy PO to mieli być wolnościowcy a wyszło że to lewicowcy

3 droga? lewica

Razem? komuniści xD

Konfa mogła być pierwszą od 20 lat partią prawicową i to się nie podoba to trzeba zochydzić

@Sprus: to jest przykład tego, jak przyznać, że nie zna się pojęć, których się używa, bez przyznawania się do tego bezpośrednio
  • Odpowiedz
  • 0
@zmarnowany_czas twoj komentarz to przykład tego jak pokazać że nie ma się nic do powiedzenia chcąc sprawiać wrażenie swojej wyższości intelektualnej a faktycznie samemu się ośmieszając
  • Odpowiedz
  • 0
@zmarnowany_czas o xD i kolejny komentarz w tym samym tonie

skoro tak bardzo mnie pouczasz żebym się douczyl bo według ciebie mylę pojęcia

to mnie naucz

a jak nie potrafisz to zamknij p---e xD
  • Odpowiedz
  • 1
Tak tak, dlatego ty i koledzy konfederaci n-----------e dzisiaj ze 2 x więcej postów

@L3gion: Co ty p--------z chłopie. Tag konfederacji nigdy tak nie był zasrany neuropejskimi wysrywami o jakości humoru przedszkolaka.
Ja tylko sprowadziłem Was na ziemię, że Konfa ma się dobrze i nigdzie się nie wybiera.
Wyświadczyłem Wam przysługę bo za jakiś czas może do Was dojdzie, że jednak Konfederacja jest nadal w sejmie i ma więcej mandatów
  • Odpowiedz
  • 1
z kim by mieli zablokować rząd Tuska jak nie z PiSem?

@xiv7: Przecież jakby mieli 40 posłów to mogliby zablokować zarówno PiS jak i PO zachowując swoją autonomię a nie stawać się czyjąś przystawką.

Na tym polega dobra polityka której wykopki nie potrafią zrozumieć bo brakuje im chyba strategicznego myślenia.
Mając 40 posłów mogli rozdawać karteczki dwóm wielkim partiom tak jak chcą. Jak PO by chciało coś swojego przepchać to
  • Odpowiedz
@andbatros: Bo konfa była przeciw wszystkim co widać jak się oleje kto co gada i weźmie pod uwagę kto co robi czyli przeanalizuje co robiły najbardziej wpływowe media. O niezapraszaniu do tvp wspomnałeś, a co do tvnu to na bank Kraśko przed tym ostatatnim wywiadem dostał zlecenie u----ć Mentzena jak się da przed wyborami. Jaki ma wpływ tvn widać po wyniku td, a co dopiero tvp, jakby pisiory były pewne
  • Odpowiedz