Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Właśnie byłem oddać głos w wyborach przed 16:00 i faktycznie spotkałem się z tym, że jedna osoba z komisji zadała pytanie czy wydać wyszstkie karty do głosowania. Osoba do której to było skierowane, była lekko zaskoczona tym pytaniem i ogólnie wzięła wszystkie karty. Mam to nagrane na dyktafon, więc to nie jest jakiś mityczny jednorożec ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#wybory #referendum2023

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: i co jest złego w takim pytaniu? O ile zrozumiem zastrzeżenia do pytania podkreślającego, czy chcesz kartę do referendum, to w pytaniu o to, czy chcesz wszystkie nie ma nic złego, bo na żadną z kart nie wskazuje. Jakby PKW miała RiGCz, a nie była upartyjnionym ściekiem to by taką instrukcję dała (albo nawet odrębny stolik dla referendum).
Zresztą w dupę sobie wsadź to nagranie, skoro na mirko od
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): W samym pytaniu nic nie ma złego. Nawet jestem za takim czymś ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Po prostu daje znać, że takie pytania są prawdziwe a nie, że ktoś zarzuca
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Co wybory to zawsze pojawia się temat osób, które nie mieszkają w Polsce od jakiegoś czasu, że nie powinny mieć prawa głosu.

Może to powinno inaczej działać. Każdy Polak z obywatelstwem Polski ma prawo głosu ale tylko na terenie Polski, czyli chcesz zagłosować i decydować to rusz dupę na jeden dzień i się wykosztuj na bilety. Mieszkasz za granicą i nie odczuwasz skutków rządzących to chociaż niech cię
  • Odpowiedz