Wpis z mikrobloga

• 0
@moj_wykopowy_login szczerze lubię Kaczora, bo przynajmniej jest sobą, zamiast zakładać maskę i bawić się w 'rodzinę', jak Ziobro czy właśnie Tusk. Pokazał, że nie trzeba robić w tym kraju wszystkiego na pokaz, żeby coś osiągnąć.
  • Odpowiedz
szczerze lubię Kaczora, bo przynajmniej jest sobą, zamiast zakładać maskę i bawić się w 'rodzinę', jak Ziobro czy właśnie Tusk. Pokazał, że nie trzeba robić w tym kraju wszystkiego na pokaz, żeby coś osiągnąć

@Lumisodaboi: myślałem że to ironia (pewnie tak samo reszta pulsujących,)

No gejosteo ukrywa więc to działanie na pokaz
  • Odpowiedz
@Lumisodaboi: ale ty wiesz, ze ty to napisales wszystko na Wykop peel? Wiesz, ze tutaj nie toleruja takich podsumowan?
Tutaj, nawet jak Tusk zrobi kupe, to jest ona w kolorze nutelli i cala neuropa smaruje sobie nia chleb mruczac "jakie to dobre"
  • Odpowiedz
  • 0
@Kuduro te pytania nigdy by nie powstały, gdyby ktoś nie grał na aktora z Niemiec. Tuska widocznie ciągle trzeba bić po łapach, bo jak społeczeństwo go nie pilnuje choćby przez jeden dzień, to mu odwala. Morawiecki nim wytarł nim podłogę, a Rachoń na odchodne jeszcze na niego napluł. Nie szkoda mi typa.
  • Odpowiedz
@Lumisodaboi: tak jak pisałem wcześniej nie wiem nic o tusku, nie interesuje się polityka a dzisiejsza debatę oglądałem z perspektywy laika - właśnie z tej perspektywy w moim odczuciu Morawiecki w niczym Tuska nie wypunktował, obydwaj wypadli dziś fatalnie i byli zdecydowanie najgorsi z całej grupy co chyba obrazuje w jakimś stopniu stan polskiej polityki jeśli to są jednostki z topu obydwu parii. Brzydzę się pisem, tymi wszystkimi aferami które
  • Odpowiedz
  • 0
@jankuklak Przecież Morawiecki odznaczył się tutaj spokojem i genialną retoryką. Poziom przygotowania wręcz genialny. Żadnej pomyłki. Pod tym względem nie miał sobie równych. Każda jego wypowiedź to był gwóźdź do trumny dla PO. Nie jesteś wcale obiektywny, jeśli myślisz, że przestraszony i jąkający się Tusk miał ten sam poziom. To była gafa na gafie.
  • Odpowiedz
@Lumisodaboi: obydwaj odstawali od reszty merytoryka, której wręcz nie było w ich przemowieniach ponieważ przy każdej możliwej okazji skupiali się na sobie i wbijaniu sobie szpilek - wiec tak, byli na tym samym żenującym poziomie a jeśli piszesz o genialnej retoryce w kontekście tego co mówił dziś Morawiecki to o jakim byciu obiektywnym my rozmawiamy xD to była fatalna "debata" w jego wykonaniu i z tego co widzę po komentarzach
  • Odpowiedz
  • 0
@jankuklak Co ty w ogóle gadasz? W samych pytaniach była przedstawiona narracja PiS. Morawiecki dzielił swoje wypowiedzi na dwie części - pocisk na Tuska i odpowiedź na pytanie. U Tuska zaś był chaos. Często nie odpowiadał. Gdzie więc podobieństwo?

Na Morawieckiego spłynęłaby krytyka niezależnie od tego, co by powiedział, bo jednak większość ludzi głosuje na inne partie, a PiS rządzi więc to opłacalne ich atakować.
  • Odpowiedz
@Lumisodaboi: ale co z tego że w pytaniach była przestawiona narracja PiS? Morawiecki dziś mówił że Tusk sprzedał utwory Krawczyka w kontekście prywatyzacji a ty mówisz że to było genialne przemówienie xD
  • Odpowiedz
@Lumisodaboi: nie zrozumiałem tej błyskotliwej wypowiedzi, na następną debatę postaram się włączyć myślenie wioskowego Janusza żeby dostrzec piękno genialnej retoryki Matiego. Mam nadzieję że dorzuci kawałek o Niemcach i byciu rudym to będę przeszczęśliwy, Morawiecki to prawdziwy geniusz
  • Odpowiedz