@mickpl Ludzie, wyobrażacie sobie, że takie bzdury gada na przykład prezes FEDu? Przecież by go tam wynieśli z tej sali, a na koniec by mu w---------i chyba za takie gadanie.
@mickpl: No ostatnio korzystałem kupiłem pomidorów za 7 złotych no 6.99 zł za 500 gram niestety Gazetki dla biedronek Warszawskich śa szybko aktualizowane( usuwane)
No ale znalazłem to co oferuje w ostaniem tygodniu . Pomidor za 4.59 zl Zrywany w sezonie ale za 500gram
Znaczy skórw%*&$ doprowadzili do tego ze pomidor za KILO kosztuje 9 zł
No oni (słusznie) traktują Polaków jak upośledzonych więc ten teatrzyk skrojony jest idealnie na tego narodu potrzeby (też tych niby bardziej oświeconych którzy później śmieszkujo 'pacz jaki gupi co on gada', 'traktat sopocki' itp.) Serio, ogarnijcie się ludzie.
@mickpl: Ty matole, Glapa powiedział, że "(...) Jeszcze czego nie bierzemy pod uwagę?...w rzeczywistości te ceny konsumpcyjne bardzo spadły w ostatnim okresie, bo każda sieć handlowa wprowadza karty lojalnościowe, różne redukcje cen okresowe (...) daje ogromne upusty z cen ...ale my tego nie bierzemy pod uwagę, znaczy GUS, bierzemy pod uwagę to co dotyczy wszystkich" .... Ogólny sens tej wypowiedzi dotyczył, że ceny w GUS itp...nie biorą pod uwagę 'promocji'
@xevske: Ty rozumiesz język polski i dłuższe wypowiedzi ludzi? Sens jego wypowiedzi był zupełnie inny. Chodziło o to że przy liczeniu GUSu nie są brane promocje na produkty.
@jmp_eax Ty za to niezłego fikołka robisz, mówi wprost, że ceny bardzo spadły, bo rzekomo sieci wprowadzają karty lojalnościowe, co jest bzdurą, raz że w większości sieci programy lojalnościowe były już od dawien dawna, ci co wprowadzają to i tak zastępują tym zwykłe promocje z gazetek. Jakby liczyli promocje to akurat inflacja byłaby jeszcze wyższa, bo z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej w każdej sieci handlowej, makaron spaghetti 1kg -
@mickpl słownik ukierunkowany na najprostszego polaka z wąsem, który ostatni raz tak sie smiał w osiemdziesiatym siódmym gdy halyna przebrala sie za tyranozaura w sylwestra
#inflacja #stopyprocentowe #gielda #nieruchomosci #ekonomia #gospodarka #standup
niestety Gazetki dla biedronek Warszawskich śa szybko aktualizowane( usuwane)
No ale znalazłem to co oferuje w ostaniem tygodniu . Pomidor za 4.59 zl Zrywany w sezonie ale za 500gram
Znaczy skórw%*&$ doprowadzili do tego ze pomidor za KILO kosztuje 9 zł
Sens jego wypowiedzi był zupełnie inny. Chodziło o to że przy liczeniu GUSu nie są brane promocje na produkty.
https://www.youtube.com/live/xGlehIcLGQs?si=bs4LopeVGZSOgTlO&t=3189