Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Bycie w związku z kobietą to tylko strata czasu i energii. One są niezdolne do zrozumienia męskiej perspektywy i zawsze będą cię wykorzystywać. Będą cię kontrolować, manipulować i ograniczać twoją wolność.

Kobiety są z natury zazdrosne i nie ufają mężczyznom. Niezależnie od tego, jak wierny i oddany jesteś, zawsze będą cię podejrzewać o zdradę. Niezależnie od tego, jak bardzo się starasz, nigdy nie będziesz w stanie spełnić wszystkich ich oczekiwań i potrzeb.

W związku z kobietą, twoje życie staje się pełne dramatów i nieustannych konfliktów. One są niespójne i nieprzewidywalne. Coś, co je dzisiaj cieszy, jutro może je zirytować. Będą cię krytykować i wytykać każdą twoją wadę.

Poza tym, kobiety są zbyt emocjonalne i niestabilne. Twój spokój i równowaga emocjonalna będą stale naruszane przez ich wahania nastrojów. Będą ciągle potrzebować wsparcia emocjonalnego, a ty będziesz zmuszony poświęcić swoje własne potrzeby dla ich dobra.

W związku z tym, naprawdę nie warto być z kobietą. Lepiej być samotnym i cieszyć się życiem bez tych ciężarów i komplikacji.

#niepopularnaopinia #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow #wyznanie #zwiazki

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Będą cię kontrolować, manipulować i ograniczać twoją wolność.

@mirko_anonim: po co mialbys sie dac kontorlowac, manipulowac i ograniczac swoja wolnosc?

Niezależnie od tego, jak bardzo się starasz, nigdy nie będziesz w stanie spełnić wszystkich ich oczekiwań i
  • Odpowiedz
@mirko_anonim przykro mi ze zaznałes sporo krzywdy i mam tylko nadzieje, ze zamiast szerzyć nienawisc do kobiet po prostu zajmiesz się swoim zdrowiem psychicznym i fizycznym by poczuć się lepiej. Samopoczucie jest najważniejsze i warto o nie dbać by Twój dobrostan i dobre samopoczucie rosło. Polecam popracować nad pewnością siebie i schematami wyniesionymi z domu by już nigdy więcej nie ulec żadnej manipulacji czy kontroli od jakiejkolwiek innej osoby i w
  • Odpowiedz
zawsze będą cię podejrzewać o zdradę

@mirko_anonim: tylko te które same zdradzają. Normalny człowiek pomyśli jak to tak można okraść kogoś, złodziej pomyśli że to przecież proste. Każdy mierzy swoją miarą dlatego statystycznie te które zdradzają będą o to samo podejrzewać chłopa bo myślą że chłop robi to samo co one
  • Odpowiedz
@woskrosenie masz racje se osoby zdradzające oskarżają innych o zdradzanie ich. Choć tez osoby które były zdradzane w przeszłości tez czasem takie oskarżenia potrafią mieć ale to raczej wynik wejścia do nowego związku gdy poprzedni związek był jeszcze nie przepracowany w głowie. Inna opcja jest tez to ze sa osoby co będąc w związku potrafią sie dość dwuznacznie (np. flirty z każda osoba płci przeciwnej) lub prowokacyjnie zachowywać w relacji (np.
  • Odpowiedz
@Ulfric_Stormcloak wg mnie nie. Łatwiej jest się ogarnąć i naturalnie przestać spotykać osoby toksyczne lub nie być potencjalna ofiara dla takich osob niż po prostu gadac o toksycznych osobach bo po jakimś czasie ma się wrażenie ze tylko takie osoby się widzi w swoim otoczeniu. Been there dobę that i nie lepiej mi wyszło ogarnięcie się.
  • Odpowiedz
@Ulfric_Stormcloak raczej na tym ze popracowalo się nad swoją samoocena i schematami przez które byliśmy idealna ofiara toksycznych osob które manipulują czy widza Cię jako kogoś mega słabego psychicznie. Jak się pewne rzeczy przepracuje w sobie to serio skala ludzi co zle Cię traktuja się zmniejsza. Owszem zawsze takowi się trafia ale to będą pojedyncze osoby od których łatwiej będzie się odciąć i mówię to jako osoba co na początku mojej
  • Odpowiedz
@Ulfric_Stormcloak fakt ze to nie dzieje się magicznie w tydzień czy miesiąc. Ja to wypracowałam w 10 lat trochę sama z książkami o psychologii (w sumie przez większość tych lat) a później także na psychoterapii doszlifowalam się tylko i już nie mam problemów z toksycznymi ludźmi i moje nowe przyjaźnie są mega satysfakcjonujące i obustronnie zaangażowane wiec ogólnie moje życie dziś i 10 lat temu to jak zupełnie inne światy.
  • Odpowiedz
@Ulfric_Stormcloak tutaj mnie oceniasz tez przez pryzmat jakiś dziwnych założeń. Ja czerpie wiedzę od psychologów zawodowych i tez od osob co piszą książki na których opiera się nierzadko psychoterapia w gabinetach. Znasz panią Susan Forward? Jest to pani co dużo pisze o toksycznych ludziach ogólnie i pisze w swoich książkach jak radzić sobie z takimi osobami. Polecam szczególnie „toksyczni rodzice” i dla kobiet dodatkowo „matki które nie potrafią kochać”. Alex Corb
  • Odpowiedz
No mam lat 33

@Kitku_Karola: czyli zajęło ci całą młodość ogarnąć się że da się znaleźć ogarniętego chłopa i niekoniecznie warto rozglądać się za toksycznymi pajacami xd

Typowa kobieta po 30 roku życia, która już się wyszalała i szuka
  • Odpowiedz
@Ulfric_Stormcloak uczę wszystkich wybierać dobrego partnera/partnerkę i to niestety wymaga by się ogarnąć po traumach z dzieciństwa czy ze szkoły, bez tego nikt normalny nas nie będzie chciał tak po prostu. Nikt zdrowy psychicznie nie weźmie dziewczyny/chłopaka co ma zaburzenia lekowe, fobie społeczna czy ma inne zaburzenie które jednocześnie da się leczyc. By mieć fajne znajomosci i związki trzeba się wpierw samemu ogarnąć. W polskich szkołach nikt mnie nie uczył nic
  • Odpowiedz