Wpis z mikrobloga

Wszedłem na Twittera na sławny wpis NBP o inflacji. Mamy pod nim komentarz od oficjalnego profilu Konfederacji, po którym widać, że osoba go pisząca nie umie zbytnio w podstawy nawet matematyki. Jest on tam pięknie wyjaśniony i zaorany merytorycznie, tak, że Mentzen musiał zaszyć chirurgicznie pęknięta szczelinę. Wejdźmy na TikToka, otóż tam wierzą matematyce konfederackiej. Twierdza, że inflacja to 8.2% r/r więc ceny wzrosły w ostatnie 6 miesięcy. Mówią to patrząc na wykres inflacji m/m, który temu zaprzecza. Argumentują, że 6 miesięcy temu cola była o złotówkę tańsza ( ͡° ͜ʖ ͡°) Co dzieje się na wykopie? To samo co na tiktoku, ślepy tłum, który nie chce konkretów ale pana Sławka. Wykop=TikTok, do Twittera nawet nie ma podejścia.

Tak wiem, to co napisało NBP było określone niejasnym wykresem, sam Twitter to oznaczył. Tak wiem inflacji nie ma bo manipulują cena benzyny. Ale to właśnie mogła napisać Konfa a nie te bzdury o tyciu co miesiąc z wykresu r/r

#nbp #inflacja #polityka #konfederacja #tiktok #pochowacpodprogiem #bekazkonfederacji #ekonomia