Aktywne Wpisy

rancorn +27
"słyszałeś że pisarski napisał książkę?
Słyszałem.
A czytałeś?
Nie.
Jak wiekszosc.
*SMIECH PAWIANA*
Słyszałem.
A czytałeś?
Nie.
Jak wiekszosc.
*SMIECH PAWIANA*
źródło: 1000053392
Pobierz
Napiszcie mi coś sympatycznego.

Czytam wpisy mickpl czy ynfluncera od spokojnie roku. Z jednej strony zgadam się a z drugiej trochę mam bekę bo co nie zopiniuja coś to NBP lub rząd robią na odwrót i niwecza ich plany XD.
Ale jest jedna rzecz o której nikt nie mówi, w razie stgflacji lub mocnej recensji ci wszyscy inwestorzy czy korpo ludki potrąca pracę bo ssc się wycofają lub po zwalniają pracowników. Tracą pracę i nie są w stanie spłacać ratki na poziomie czy 8 %.
Polska w ogóle nie odczuła kryzysu z 2008, a na pewno nie odczuła tak mocno jak stany.
Jeżeli nastąpi recesja i bezrobocie w Polsce skoczy do 15 czy 20% to będzie apokalipsa. Ciekaw jestem co się stanie na rynku nieruchomości... Czy Polacy będą jeść podeszwy ale nie sprzedadzą mieszkania czy może od razu spienieza nieruchomość?
#nieruchomosci #ekonomia
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Co ci wtedy po taniej nieruchomości gdy nie będziesz miał ją za co kupić bo nie będziesz miał pracy, a jeśli już to niepewną i mało płatną?
@maryjuszpitagoras skąd będziesz miał oszczędności na zakup mieszkania jeśli będziesz bezrobotny? Po drugie dopóki ludzie mają oszczędności wystarczające na zakup nieruchomości to ceny nie spadną.
@lipszczak: no to co robiłeś w czasie prosperiti? To tak jak podczas pandemii. Byłem przeciwko zamykaniu gospodarki ale ludzi wystarczyło uciszyć dodrukowaną kasą bo nie mieli oszczędności, żeby przeżyc 2-3 miesiące bez wypłaty?
@mirko_anonim: Pojadą za granicę i zarobią na tyle żeby nieruchomości nie musieć sprzedawać. Zapomnij o przecenach, to nie ta kultura co w Stanach gdzie w ciągu życia zmieniasz dom 5-10x na większy/mniejszy/w okolicy takiej czy innej i tułasz się za pracą. W Polsce nieruchomość to kotwica i nie odcina się jej nigdy, życie i pracę
@mirko_anonim: Tak jak Credit Suisse miał zwolnić cały oddział we Wrocławiu? A okazało się, że zgodnie z logiką zaczęli ciąć od droższych oddziałów w US i Europie zachodniej.
@mirko_anonim: Po co czytasz wpisy trolli?