Wpis z mikrobloga

#konfederacja #p0lka #rozowepaski #programowanie #polityka #pis #polska #bekazprawakow #przegryw #4konserwy
Tego jeszcze nie grali. 25-letnia julka grafik komputerowy kandyduje z list konfederacji XDD To niezła polityczka.

,,Nie narodziłam się jako grafik, ale wierzę, że wszystkiego można się nauczyć. Pierwsze kroki z tym fachem rozpoczęłam w rybnickim technikum potocznie zwanym „Mechanem”, następnie ukończyłam grafikę na katowickiej WSTI ze specjalizacją UX. Jako że jestem osobą, która lubi coś robić, to w międzyczasie zdobywałam doświadczenie w świecie grafiki w różnych miejscach, pracując na zleceniu. Jako miłośniczka wolności i wróg podatków wytrzymałam na „uopie” aż 1,5 roku i tak oto wylądowałam na własnej działalności, dołączając do najbardziej dyskryminowanej grupy społecznej w Polsce."

25-latka jest na drugim miejscu listy wyborczej Konfederacji w okręgu rybnickim
Pobierz black_coffe - #konfederacja #p0lka #rozowepaski #programowanie #polityka #pis #polska...
źródło: obraz_2023-09-30_220109342
  • 20
@genocidegeneral: tusk pracował w komisji europejskiej, ma wykształcenie historyczne tak jak morawiecki. Po za tym 50 lat temu na studia dostawała się elita, a dyplomu nie wyrywało się w chipsach. Co 25-letnia baba grafik ma wspólengo z polityką? Bo jest przedsiębiorcą na b2b?
tusk pracował w komisji europejskiej, ma wykształcenie historyczne tak jak morawiecki. Po za tym 50 lat temu na studia dostawała się elita, a dyplomu nie wyrywało się w chipsach. Co 25-letnia baba grafik ma wspólengo z polityką? Bo jest przedsiębiorcą na b2b?

@black_coffe: Na studia dostawała się elita, bo po prostu większości nie było na nie stać.
Zdecydowanie nie była to elita intelektualna.

Tacy politycy, którzy mają jakikolwiek kontakt z rzeczywistością
@choochoomotherfucker: odpowiedni wiek, powyżej 30 lat, doświadczenie zawodowe, wykształcenie na renomowanej polskiej lub zagranicznej uczelni, znajomośc prawa, systemu podatkowego, znajomość problemów lokalnej społeczności, erudycja, nieprzeciętna inteligencja, nienaganna dykcja, kultura, obycie.

Karynka postuje tktoki na których sepleni i powtarza za mentrzenm niskie, proste podatki, likwidacja zus
@black_coffe: od kiedy przedsiębiorcy są najbardziej dyskryminowani? Przedsiębiorcy niski ZUS, ryczałt 12% lub podatek liniowy 19%.v Pracownicy pełny ZUS i podatek 32%. Przedsiębiorcy są wyjątkowo faworyzowana grupą i to zupełnie niepotrzebnie, bo praca programisty na B2B jest identyczna z pracą na UoP.