Wpis z mikrobloga

@pesymistyk raczej w branży kawowej większość wyśmiała cenę tego młynka, a przynajmniej w Polsce. Za 1/4 ceny a nawet trochę mniej można mieć dużo lepszy młynek ręczny
Za 1/4 ceny a nawet trochę mniej można mieć dużo lepszy młynek ręczny

@bomba4: można mieć dobry, zgadzam się, ale powiedz mi który młynek za 700zł jest dużo lepszy i w czym jest lepszy (poza tym że jest tańszy)?
@kabzior miało być 1/3. Dostaniesz 1zpresso K-max. Ten nowy Comandante nie oferuje jakichś dużych innowacji. Ma co prawda żarno 60mm, ale nadal ten gówniany system liczenia klików. 1 klik na nowym Comandante to jakieś 2 na k-max o ile stosują ten sam system liczenia przesuwania żarna. Stabilizacja wygląda gorzej niż w 1zpresso. Ciężko znaleźć usprawiedliwienie dla takiej ceny
@kabzior testy k-max pokazują, że jest lepszy, nie tylko w budowie ale i w profilu smakowym. Samo to, że k-max jest bardziej uniwersalny, bo zmieli i pod espresso i pod przelew, a comandante potrzebuje Red clixa, mówi sporo.
Comandante zły nie jest, ale moim zdaniem jest nie warty pieniędzy które za niego wołają. Marketing robi swoje, ale widzę, że 1z też zaczyna chyba iść, bo mistrzyni świata barista zaczęła promować ich młynki
@kabzior:

można mieć dobry, zgadzam się, ale powiedz mi który młynek za 700zł jest dużo lepszy i w czym jest lepszy (poza tym że jest tańszy)?

Ja za 600 kupiłem ostatnio od mirka lekko używanego komesia mk3.
Jest za 1/4 ceny i jest lepszy, bo jest za 1/4 ceny( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja za 600 kupiłem ostatnio od mirka lekko używanego komesia mk3.

Jest za 1/4 ceny i jest lepszy, bo jest za 1/4 ceny( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Trauma_Teddy: a jak byś go znalazł albo ukradł to już w ogóle by było ;)