Aktywne Wpisy

ZAKAPIOREK +69
próbowaliście?
dla mnie to smakuje jak 3 dniowa rozgazowana najtańsza cola XD
dla mnie to smakuje jak 3 dniowa rozgazowana najtańsza cola XD

fsfdjf +33
jak idziecie spać to umyjcie zęby
jak wstajecie to też umyjcie ale po śniadaniu a nie przed śniadaniem
jak wstajecie to też umyjcie ale po śniadaniu a nie przed śniadaniem
ko kiedy trzeba wykorzystać urlop 2022 by nie przepadł ?
#ksiegowosc
#urlop
#pracownik
?????????
@matkuma: Do konca wrzesnia pracodawca powinien Cie wyslac na zalegly urlop (ten z zeszlego roku jai CI zostal) Jak tego nie zrobi (pomimo ze powinien) to urlop przepadnie po 3 latach.
@Czerwony_jak_WIG20: Niby tak - bo do konca wrzesnia masz wykorzystac zalegly a nie go rozpoczac - racja.
To skad w takim razie przepis ktory mowi ze urlop sie przedawnia po 3 latach? Ten przepis sankcjonuje niewyslanie na zalegly :)))
Mamy przepis ktory mowi ze do konca wrzesnia msz wykorzystac zalegly urlop.
I mamy przepis ze jak nie wykorzystasz to urlop przepada po 3 latach.
Jak sie ma przepis 2 do przepisu 1 skoro przepis 1 obliguje do wykorzystania?
Masz wykorzystac - to przepis 1.
Jak mogles nie wykorzystac skoro przepis mowi ze masz wykorzystac? L4? Przez 3 lata?
Innymi słowy, jeśli pracodawca nie wyśle cię na urlop do końca września, to go nie tracisz.
@Czerwony_jak_WIG20: Tracisz go po 3 latatch. Tez bylem zdziwiony ze urlop przepada ale kiedys byla dosc glosna sprawa ze jakiestam (chyba sedia czy ktos) nie byl na urlopie od X lat. I chodzilo o to ze jakby pracodaa mial mu wyplacic to byloby w uj kasy. A sie okazalo ze po 3 latach urlop przepada :)
Dziś taki numer, nowy miesiąc pracy i brak mnie na liście obecności do podpisu, miesiąc temu innego pracownika nie było na liście ale jak zgłoscił to go dopisali. Zgłosilem kierownikowi ze brak mnie na liście obecności, moje pytanie to czy przez to ja mam jakieś problemy ?, np ciągłość pracy ? (pracuje 12 lat i pierwsze taki numer)