Wpis z mikrobloga

To jest masakra. W tym wpisie z przed miesiąca wrzucałem screeny jak podrożało mieszkanie które obserwowałem: https://wykop.pl/wpis/72441105/jakos-2-miesiace-przed-bk-bylem-w-biurze-archicomu. Miesiąc później mamy kolejną podwyżkę o 30k. Oznacza to, że od maja podrożało ono o ponad 100 tysięcy złotych. A termin oddania na IV kwartał 2024. Ciekawe czy doszli już pod korek, czy dalej będą podnosić, bo max BK jest już osiągnięty, ale przecież jeszcze są zagraniczni inwestorzy, którym można wyprzedać wszystkie mieszkania żeby Poliaki mogli od nich wynajmować. Trochę sobie pluję w brodę, że się wtedy nie zdecydowałem, bo byłem normalnie w biurze je oglądać. Ale efekt Budy i jego programu Deweloper+ to jest największa tragedia jaka spotkała ten rynek od jakichś 10 lat.

#nieruchomosci #wroclaw #mieszkaniedeweloperskie #kredyt2procent
tylko_pytam - To jest masakra. W tym wpisie z przed miesiąca wrzucałem screeny jak po...

źródło: qwerty

Pobierz
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Po co ci takie mieszkanie 50 m? Sam będziesz tam mieszkał? To mieszkanie na Kepie? Ogladalam tam mieszkania w 2017 r. I były po 8k, ale nie żałuję, że tam nie kupilam. W sumie slaba lokalizacja. Słaby dojazd do tej wyspy, daleko do tramwaju, sklepy tez daleko. Osiedle zabudowane na maksa, powciskane tylko kilka krzaczków, mało usług dla mieszkańców. Tak mega chaotycznie jest w środku. Daleko tez do parków. Jedyna opcja jest
  • Odpowiedz
  • 0
@Nadia_: Tak, sam. Park to będę miał pod chatą. Na osiedlu jest też Biedronka, plus Żabki. Siłowni niestety nie widziałem jeszcze, to największy minus. Najważniejsze jednak że blisko do centrum, barów i klubów.
  • Odpowiedz
@Onbezwasa: to tam zawsze był, więc daleko. Jak zrobią ten park to będzie okej, tylko nie wiadomo kiedy to będzie bo już te 5 lat temu, facetka w biurze mówiła, "na wiosnę będzie park" a dalej nie ma i nie ma. Tylko jak zrobia w końcu park to te mieszkania pewnie będą już po 15k za metr. A nie podobają mi się takie klitki. Jak kupowałam swoje to patrzyłam na
  • Odpowiedz
  • 0
@Nadia_: przecież już teraz są po 15-17k, nawet jest na tym screenie co wrzuciem :) a park nie jest gotowy, bo podobno ziemia się jeszcze mineralizuje czy coś tam, bo dodali jakieś środki żeby można tam posadzić te wszystkie drzewa
  • Odpowiedz