Wpis z mikrobloga

Przychodzi weekend i znow nie wiem gdzie mam rece wlozyc xd
Ogarniac dom? Łazienka? Kuchnia? Pranie? Drobne prace naprawcze? Przygotowwc graty na Vinted?
Ogarniac ogród przed jesienią? Grzadki? Nawóz na trawnik? Sadzenie cebulek? Zmiana dekoracji?
Dziecko? Przydala by sie jakas kreatywna zabawa w stylu robienia pazdziernikowej pracy na okno lub materialowej dyni.
Do tego trzeba się wybrać do apteki po syrop na kaszel, ugotowac obiad, pobiegac na bieżni i zrobic zabieg na stopy. Na dokladke jestem znow sama w ten weekend.

Shieeet xd
#rozowepaski #pieklokobiet #zycie #zwiazki #dom #zalesie
  • 25
@ciemnienie: sprzątanie całego domu, nawet jak jest duży, razem z praniem i gotowaniem to pewnie jakieś max 4 godziny, potem na pewno znajdzie się czas na ten Vinted i ogródek (albo w odwrotnej kolejności). W międzyczasie możesz usadzić dzieciaka przy jakimś plastycznym zajęciu, niech się bawi, będziesz do niego zaglądać. Może uda się wyjść na spacer i do apteki, a może część rzeczy zostanie na jutro. Na pewno dasz radę, tylko
@AlienFromWenus: wycieczki były w dwa zeszle weekendy i olalam sprzątanie, ale podłoga nie myta od dwóch tygodni i nie odkurzania od tygodnia już mnie wyzwa. Nie mówiąc o lazience i reszcie. A nikt tego wszystkiego za mnie nie zrobi xd
@Krolowa_Nauk: wiadomo że będę starała się to wszystko skleić i rozłożyć zadania w czasie, na kolejne weekendy. Pisze tylko co jest do roboty, babskim okiem. A na doopie też chce
@AlienFromWenus prawdopodobnie nie masz dzieci ani zwierzat :P przy zwierzętach tydzień to już syf i trzeba conajmniej odkurzyć mimo ze w tygodniu 2 razy jezdzi automatyczny odkurzacz. Przy dzieciach to samo trzeba częściej bo dziecko coś je i gubi dżem z kanapki albo plastelinę przygniecie stopami i później są ślady po całym salonie.
@Kitku_Karola: tak naprawdę to mamy dwie hodowle psów plus kury ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale fakt nie mamy dzieci a że mieszkamy na drugim piętrze i żadne zwierzę nam tu nie wchodzi to mogę myć podłogę rzadziej. Za to podwórko jest ogromne, dużo koszenia, zbierania kup, zasypywania dołów, pilnowania żeby psy nie zjadły kur, do tego ogródek, przekopać, nawozić, odchwaścić, samochody umyć , pranie zrobić i 3