Wpis z mikrobloga

#kredyt2procent czy mozna od razu zaciagnac caly kredyt na mieszkanie od dewelopera ktore jest w budowie zamiast w transzach?
Wplacic na konto oszczednosciowe albo kilka i sobie zarabiac podczas gdy koszt odsetek swoich bylby maly bo zaczelyby dzialac doplaty… (oczywiscie w planie gdy chcemy nadplacic kredyt po tych 8-9 latach) gdzie doplaty bylyby wykorzystane przez same odsetki
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@marcpol: A wiesz może czy pekao, wypłaci cały kredyt na rachunek dewelopera przed terminem wynikającym z umowy? W umowie mam terminy transz określone jako "do xx.xx.xx", Myślałem żeby ostatnią transzę połączyć z przedostatnią i wcześniej zacząć płacić raty kapitałowo-odsetkowe.
  • Odpowiedz
@DeoLawson: To jest ciekawa sprawa, bo ja mam ostatnią wpłatę w harmonogramie na 06.2023 a już w pozytywnej decyzji z VELO mam napisane "miesięcy karencji: 0" xD
  • Odpowiedz
@marcpol: A wiesz może czy pekao, wypłaci cały kredyt na rachunek dewelopera przed terminem wynikającym z umowy? W umowie mam terminy transz określone jako "do xx.xx.xx", Myślałem żeby ostatnią transzę połączyć z przedostatnią i wcześniej zacząć płacić raty kapitałowo-odsetkowe.

@DeoLawson: Wypłata kredytu odbywa się zgodnie z postanowieniami umowy deweloperskiej. W zależności od konstrukcji tej umowy może być przewidziana wypłata jednorazowa lub w transzach. Płatność poszczególnych transz może być
  • Odpowiedz