Aktywne Wpisy

olo1917 +555
Niech mi ktoś pokaże inne media, które znalazly / nagłośniły więcej afer niż TVN i Gazeta Wyborcza.
Bez whatabothizmu, bez zmian tematu, kto?
Jak tam fani Solorza, co tak cicho?
Tak, to są wolne media i bardzo, bardzo dobrze wykonują swoją funkcję. Dzięki nim mamy jeszcze w tym kraju szansę na demokrację.
Bez nich o aferach dowiadywali byśmy się z zagranicy jak Węgrzy albo wcale.
Bez nich my na wykopku i reszta
Bez whatabothizmu, bez zmian tematu, kto?
Jak tam fani Solorza, co tak cicho?
Tak, to są wolne media i bardzo, bardzo dobrze wykonują swoją funkcję. Dzięki nim mamy jeszcze w tym kraju szansę na demokrację.
Bez nich o aferach dowiadywali byśmy się z zagranicy jak Węgrzy albo wcale.
Bez nich my na wykopku i reszta

Tumurochir +89

Jedynie żałuję, że nie wyniosłem się z Polski wcześniej - chociaż z drugiej strony w Polsce udało mi się zbudować niezłe CV, żeby za granicą startować z ludzkiego poziomu.
Co najbardziej doceniam? Skuteczne odseparowanie się od polskiego piekiełka politycznego. Czy warto emigrować? Ja uważam, że warto. Z punktu widzenia ekonomicznego opłaca się nawet wyemigrować robić na magazynie, a jeżeli ktoś już jest specjalistą w dużym przedsiębiorstwie międzynarodowym ze znajomością angielskiego czy jakiegoś dodatkowego języka obcego, to nie ma co się zastanawiać.
Zawsze można wrócić, o ile będzie do czego, patrząc na to co się wyprawia.
#pracbaza #emigracja #korposwiat
Też za długo czekałem, ale właśnie chciałem mieć fajny exp i jezyk był za słaby. Tam nie ma tyle ssc gdzie bierze się każdego co excel ogarnie
@bartez_94:
i to przez to mam wrażenie u nas mówi się o pracy "w korpo" gdzie "trzeba umieć excela", a nie, że pracujesz w finansach, rachunkowości, biznesie, gdziekolwiek.
Bo u nas tego biznesu nie ma, a głównie są takie stworki. Jak zaczynałem pracować w jakimś 2017 to tak było i dalej się nie zmieniło.
Ciężko, ciężko.