chłopaki prawdopodobnie będę pracował jako kierowca busa dostawczego na międzynarodówce. ktoś ma jakieś doświadczenie? jestem po rozmowie telefonicznej z szefem i zarobki są podejrzanie dobre jak na fakt że mam 20 lat i brak doświadczenia byłbym wdzięczny za wszystkie rady i opinie czy warto próbować? firma wydaje się być jak najbardziej legit, wszystko na umowie o pracę
@login_cwiczebny: najdziwniejsze dla mnie było to, że nie wymagają określonego wieku ani okresu posiadania prawa jazdy, zazwyczaj jak widziałem ogłoszenia to zatrudniali tylko od 24 lat i posiadanego prawa jazdy przez co najmniej 2 lata a tu kompletnie nic a zarobki nawet większe niż w tamtych ogłoszeniach dlatego mi sie wydało mocno podejrzane
@Samochodzik_: jakoś chętnych musisz przyciągnąć. A co dziś młodej osobie zaoferujesz jeśli nie lepszą kasę niż daje konkurencja?
Jak podoba Ci się oferta, to pojeździj miesiąc, ba, nawet tydzień, i nie będzie Ci się podobać, to jebnij tym. Jak jest to jakiś janusz, to zaraz wyjdzie szydło z worka.
@login_cwiczebny: tak zrobie mimo wszystko strach lekki jest przerzucając sie z jezdzenia max 100km dziennie na jeżdżenie pewnie po 6 tysięcy tygodniowo ( ͡°ʖ̯͡°)
@Samochodzik_: jeśli wszystko będzie dobrze, to na początek jest to dobra opcja, bo idzie zarobić trochę grosza. Szczególnie jak na coś oszczędzasz. Bo wtedy praktycznie nic nie wydajesz :D
@Samochodzik_: Przed wyjazdem musisz ogarnąć najlepiej żeby dali ci pogadać z aktualnymi kierowcami , ile czasu dziennie za kółkiem, jak spedycja, jak kwestie parkingów czy np za autohofy zwracają jak trzeba, czy dużo jeżdżą we Francje(kradzieży na parkingach mnóstwo). Ogólnie to jest dużo "vlogów" na yt jak zacząć jako kierowca busa polecam obejrzeć i się doinformować niektóre rzeczy wydają się proste a są kłopotliwe dla nowych kierowców. Najlepiej porozmawiać z
@mdobrzynsky: dzięki, na pewno będę sprawdzał temat, kolega jezdzący na busie w innej firmie gadał z kierowcami w tej i wszystko wygląda tak jakby rzeczywiście było to legitne, chyba jedyny haczyk jaki jest to dostawy express czyli dziennie te 1000km trzeba zrobic
@Samochodzik_ jak widziałem jak ludzie żyją i śpią w tych busach to p--------a robota. Jak jazda ci się spodoba to rób najszybciej CE, nie ma co się męczyć
@Samochodzik_ ja kiedyś spróbowałem. Ogólnie jazda bez trzymanki z zapałkami w oczach czasami. Kiedyś to było między 4 a 5k netto za 3tyg jazdy. C+E stary kierowca miał 7k netto za 2tyg jazdy. Ogólnie praca fajna ale to że nie ma określonego czasu jazdy to przesada. Nie wiem jak teraz zarobki. Jak dobre to możesz spróbować. Co najwyżej po jednym wypadzie zrezygnujesz. Albo stwierdzisz że dasz radę kilka razy tak wyjechać
@Nowyyy: zarobki to około 7700 na rękę 3 tygodnie więc chyba nie ma specjalnie na co narzekać, spróbuje bo zawsze to jakieś nowe doświadczenie i przy okazji może sie uda zwiedzić troche świata
@Samochodzik_ na turystykę dużo czasu nie miałem. Na jeden wypad trafiało się ze 3-4 doby stania. Około 11tys km wychodziło. Poszukaj co warto brać ze sobą na takie wyjazdy. Trochę euro gotówki też się przyda w razie w. No i upewnij się że firma uczciwa bo transport to nie jest bajka
@Nowyyy: będę ostrożny chociaż jak mają z tego co kojarze ponad 50 aut we flocie to raczej względnie można zaufać, mam tylko nadzieję że nie będzie problemu z wzięciem zaliczki na pierwszy wyjazd (・へ・) te 11tys km w ile przejechałeś? i ile dziennie kilometrów robiłeś?
@Samochodzik_ Zaliczki bym nikomu nie dawał jak kierowcy potrafią wziąć auto. Na drugim końcu Europy dzwonić że chcą więcej kasy albo coś o--------a ( ͡º͜ʖ͡º). Później sadź się z takim, plac karę za niewywiązanie się z dostawy, sprowadź auto z powrotem i w najlepszym wypadku załatwiaj tylko nowe kluczyki. 11tys w 3tyg.
chyba jedyny haczyk jaki jest to dostawy express czyli dziennie te 1000km trzeba zrobic
@Samochodzik_: jeżdżę tirem od 8 lat w UK, i mi osobiście max 200-300 km sprawia frajdę jeżdżąc dziennie, robota przy supermarketach, 1-3 dostawy dziennie, Jak robię raz na miesiąc w innej firmie 400-650km to jest to męczące i mało zdrowe, a co dopiero busem 1000km dzień w dzień, A w busie nie masz łóżka takiego jak
byłbym wdzięczny za wszystkie rady i opinie czy warto próbować? firma wydaje się być jak najbardziej legit, wszystko na umowie o pracę
#busiarze #praca #pracbaza #pytanie
@Samochodzik_: brak kierowców wymusza wysokie zarobki.
Jak podoba Ci się oferta, to pojeździj miesiąc, ba, nawet tydzień, i nie będzie Ci się podobać, to jebnij tym. Jak jest to jakiś janusz, to zaraz wyjdzie szydło z worka.
Ogólnie praca fajna ale to że nie ma określonego czasu jazdy to przesada. Nie wiem jak teraz zarobki. Jak dobre to możesz spróbować. Co najwyżej po jednym wypadzie zrezygnujesz. Albo stwierdzisz że dasz radę kilka razy tak wyjechać
Około 11tys km wychodziło.
Poszukaj co warto brać ze sobą na takie wyjazdy. Trochę euro gotówki też się przyda w razie w.
No i upewnij się że firma uczciwa bo transport to nie jest bajka
te 11tys km w ile przejechałeś? i ile dziennie kilometrów robiłeś?
11tys w 3tyg.
@Samochodzik_: jeżdżę tirem od 8 lat w UK, i mi osobiście max 200-300 km sprawia frajdę jeżdżąc dziennie, robota przy supermarketach, 1-3 dostawy dziennie,
Jak robię raz na miesiąc w innej firmie 400-650km to jest to męczące i mało zdrowe, a co dopiero busem 1000km dzień w dzień,
A w busie nie masz łóżka takiego jak