Wpis z mikrobloga

Mój charakter/osobowość składa się trochę z zachowań mojej matki w najgorszych okresach jej życia gdzie była bardzo zestresowana krzyczała i wgl byłem wtedy dzieckiem, jestem trochę jej kopią to dziwne muszę odnaleźć swoją osobowość własną,chyba muszę zrobić shadowwork bo chyba nie wiem kim jestem, a moze to błogosławieństwo bo mogę być teraz kim chce? #fobiaspoleczna #przegryw
  • 4
@supermano
5 pomysłów na wykorzystanie IFS
Cześć #!$%@?,

jak się masz, Ty i wszystkie Twoje części? Mam nadzieję, że odkąd bierzesz pod uwagę myśl o tym, że Twoja osobowość składa się z różnych subosobowości - Twoja ciekawość odnośnie własnego świata wewnętrznego stale rośnie.

Dzisiaj chciałbym przedstawić Ci 5 pomysłów na zastosowanie metody IFS. Przejdźmy od razu do konkretów:

1. Autoterapia. Pierwszym i najbardziej oczywistym zastosowaniem jest Twoja samodzielna praca ze swoimi częściami.
@supermano tak kolego, akurat nie miałem czasu się rozpisywać ale chciałem cie jakoś nakierować bo mam dokładnie tę samą sytuację jak ty. Trochę czasu zajęło mi zrozumienie że mój charakter jest bardzo podobny do charakteru mojej mamy ale odkryłem też że to są jedyne części mnie, nie całość.

Na szybko ci maila przekleilem ale radzę ci sprawdzić
https://ifsp.pl/ I ogólnie te koncepcję.

Powodzenia ! :-)