Wpis z mikrobloga

@Logan00: hmm, ciekawe jak by to prawnik konstytucjonalista zinterpretował:

Zakładając że mamy zgromadzenie publiczne (nie wiem jak jest akurat w tym przypadku)
To czy poseł może popełnić wykroczenie polegające na:
Art 52 Kodeks wykroczeń
§
  • Odpowiedz
@Logan00: Powinna trafić do pierdla, bo siała nienawiść, kłamała ws. wiz, nie chciała się wylegitować legitymacją poselską co w mojej ocenie jawnie chciała sprowokować działanie policjantów.

Mam nadzieję, że Ziobro ruszy temat korupcji Tuska w latach 2009-2012 i Sikorskiego. Aż dziwne, że chodzą jeszcze na wolności, zapewne przez immunitet.

Ten kto oglądał live zna sytuację, platforma tylko szczuje i kłamie. Polacy nie dajcie się nabrać.
  • Odpowiedz
@Blueweb afera z d--y? XD ale oszołomstwo tu siedzi. Czyli wystarczy dowolnego posła zawinąć do suki pollicyjnej, potem uniemożliwić mu okazanie legitymacji poselskiej i jest wszystko legalnie bo przecież nie okazał legitki?
  • Odpowiedz
@Blueweb i co to tlumaczy? Policja ma działać w granicach prawa, to jest służba przyboczna pisu.

Hurr durr zobaczcie co zrobił jakiś tam poseł rok temu, latał z siatką więc to legitymizuje dowolne działanie policji w zupełnie innej sprawie rok później xD
  • Odpowiedz
@Logan00: Nie żebym byl za pisem, ale baba przyszla celowo zaklucac/premiera, jakby tak sobie randomowo stanela gdzies i zaczela informowac o tym o czym chciala, to nikt by sie nie zainteresowal, wiec troche przesada z tym porownywaniem do rosji, kazda strona prubuje nas urabiac pod swoje interesy.
  • Odpowiedz
Przecież nie chciała pokazać legitymacji od razu. Afera z d--y pod publikę tvnu.

@Blueweb: legitymacji nie trzeba pokaząć, wystarczy poinformować, że jest się posłem.
  • Odpowiedz
Myślę, że sprowokowała tę sytuację - gadasz jakbyś nie znał kobiet, polityków i nakręcania akcji przez TVN.

@Blueweb: Ale za to wszyscy znamy polską policję gdzie za odpalenie granatnika przeciwpancernego i narażenie na śmierć kilkudziesięciu osób nie ma nawet postępowania karnego dla SZEFA policji.
  • Odpowiedz
@Blueweb

@Wykastro

>@Blueweb tez tak myśle, nie chciała może pokazać legitymacji i policja ma uwierzyć bo jakiś typek się drze ona jest postałem xd Eh ludzie żyją w innym świecie chyba zwanym naiwnością.

Dzięki. Już normalnie się wypowiedzieć nie można. Odrazu od pisowskich troli wyzywają
  • Odpowiedz
@Songo-KU: Widzisz dzisiaj zatrzymali ją za wykroczenie a jutro zatrzymają innego polityka bo śmiał organizować wiec wyborczy. Uważam immunitet poselski za rzecz zbędną albo wymagającą znaczących zmian, ale dopóki mamy system jaki mamy nie możemy pozwalać na takie zachowania. Im więcej osób będzie pisać "ale w sumie sama jest sobie winna" tym bardziej pis będzie łamał nasze prawa.
  • Odpowiedz
Afera z d--y...

@Blueweb: xd jak to jest dla ciebie afera z d--y to jaka wedlug ciebie jest prawdziwa afera? jakby ja postawili pod sciana i rozstrzelali to juz by byla afera czy jeszcze za malo? won na czarno pisiorze papa
  • Odpowiedz
@Logan00: przebijam
art. 105 Konstytucji RP
5. Poseł nie może być zatrzymany lub aresztowany bez zgody Sejmu, z wyjątkiem ujęcia go na gorącym uczynku przestępstwa i jeżeli jego zatrzymanie jest niezbędne do zapewnienia prawidłowego toku postępowania. O zatrzymaniu niezwłocznie powiadamia się Marszałka Sejmu, który może nakazać natychmiastowe zwolnienie zatrzymanego.
  • Odpowiedz