Wpis z mikrobloga

UWAGA!
wczoraj o 17 włamano na moje konto mimo włączone logowanie dwuetapowe, nawet nie klikałem w fałszywe linki i również nie podałem dane do logowania! do teraz walczę by zresetować hasło! sms ani email ani numer telefonu ani WhatsApp nie wysyłają kodu do resetowania hasła, bo powodują błąd! jak w domu i jak przeglądam co słychać a tu sesja zakończyła, trzeba zalogować jeszcze raz, więc podałem hasło a już błąd, powtórzyłem ponownie, niestety to samo, więc klikałem na zapomniałem hasła, a tu obcy email (na szczęście że nie klikałem dalej bo by haker dostał link do resetowania hasła i by przejął moje konto) i brak numeru telefonu komórkowego! przez głupiego hakera usunął mój numer telefonu komórkowego i zmienił email by utrudnić odzyskanie hasła. na szczęście nie do końca udało się odzyskać konto, to znaczy po pomoc w odzyskaniu hasła i już można przeglądać, ale nie wiem jakie hasło zmienione przez hakera, muszę poczekać aż czas minie, zmienię hasło na silne. poza tym na szczęście że haker zmienił email i numer telefonu komórkowego, a reszta bez zmian. jeszcze dziwne haker po zmienianiu adres email na hakera, a po kilku minutach usunął email, czy mam czego obawiać? haker zostawił jakiś skrypt by monitorował moje konto? nawet nie musi znać dane do logowania by przejął moje konto. złożę skargę do Facebooka za zaniedbanie zabezpieczeń mimo włączone logowanie dwuetapowe i utrudnione odzyskanie hasła.
pdurka - UWAGA!
wczoraj o 17 włamano na moje konto mimo włączone logowanie dwuetapowe...

źródło: temp_file8065881105852160534

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pdurka: no i co z tego ogólnie ma wynikać, po co z nami się dzielisz tym bełkotem który nawet ciekawy nie jest? Jaki jest Twój cel mordo publikacji tego wpisu dramatycznego
z fartem
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@radek-charzewski @radek-charzewski i od nowa zaprosić? mam dużo grup, polubionych stron, również obserwowanych itd. na razie poczekam aż kończy limit. będę walczyć aż całkowicie odzyskam moje konto i jeszcze pobiorę dane z Facebooka by poszukać czy tam nie ma jakiegoś skryptu.
  • Odpowiedz
@pdurka: Jedna z opcji to połączenie się z obcym Wi-Fi. Połączyłeś się, a dalej to już twój telefon komunikował się z podmienionymi serwerami, a gość miał dostęp do twoich sesji. Man-in-the-middle attack
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Nemayu @Nemayu możliwe, ale nie udostępniłem komuś wifi i jest zabezpieczony hasłem, z laptopa korzysta wifi, ale o 17 nie byłem w domu tylko w pociągu. jak uda się całkowicie odzyskać konto (zmiana hasła) to poszukam ostatnio polubione strony i aplikację może przez tego ma dostęp do mojego konta.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@azmar dużo czasu nie spędzę najwięcej gram w gry i filmy a także czytać informacje np. fakty czy gazeta wieczór wybrzeża.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
moje konto już w pełni odzyskane, hasło zmienione na silne i tak Facebook słabo chroni, jakieś 2 godziny temu znów to samo, Facebook wykrył nietypowy ruch, prawdopodobnie haker próbuje przejąć moje konto. ja się pytam czemu właśnie ja?! nie jestem sławny ani znana osoba ani nie jestem bogaty. czego chce ode mnie haker?! popełnił błąd dodając jego email na moje konto poza tym będę monitorować i ostrzegać innym.
  • Odpowiedz