Wpis z mikrobloga

@josedra52 Jak się przyjrzeć to ona myślała ze piłka wyszła (nawet to sygnalizowała) i poszła szybko po druga i wyrzuciła ja na piątkę bo chciała szybko wznowić gre (może to była końcówka meczu?).
  • Odpowiedz
@janusz-lece: @Pangia pytanie jak interpretować dwie piłki na boisku, czyli kiedy uznać, że druga piłka się w nim znalazła - czy po dotknięciu murawy, czy po wejściu w pole gry? Poza tym druga piłka pojawiła się w polu mniej więcej w tej samej chwili, gdy druga piłka była prawie w bramce (ciężko stwierdzić czy już, czy jeszcze nie).

Świetne pytanie na jakiś kurs sędziowski ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
@kishibashi: Od tego jest liniowy. On sygnalizuje że piłka opuściła boisko póki nie podniesie chorągiewki piłka jest w grze.
Bramkarka czerwona kartka, pytanie czy zaliczyć taką bramkę czy nie. Dla mnie karniaczek i czerwo.
  • Odpowiedz
@Kotlet_Rybny:

Od tego jest liniowy. On sygnalizuje że piłka opuściła boisko póki nie podniesie chorągiewki piłka jest w grze.

Nie bardzo rozumiem, bo przecież piłka była w boisku, to nie ulega żadnej wątpliwości.

Natomiast ta sytuacja trochę przypomina te, gdy kibic wrzuca na boisko piłkę, żeby przerwać akcję (były już takie sytuacje). Więc czerwo+karny to całkiem rozsądna decyzja, przy czym rozstrzygającą o bramce kwestią jest chyba to, czy piłka wpadła
  • Odpowiedz
@NaChuiMiTaCHata: Ale co to ma #!$%@? do rzeczy xD? Nic mnie bardziej nie zenuje niż taki pseudojanuszowy humor.
Pieniądze w sporcie to nie jest wynik umiejętności a zainteresowania
Piłka kobiet po prostu mało kogo interesuje i ich umiejętności nie mają nic do rzeczy.
Dobrym przykładem są freakfighty, gdzie ludzie co nie potrafią się bić zarabiają lepiej niż zawodowcy
  • Odpowiedz