Aktywne Wpisy
D00msday +17
Dlaczego po prostu nie przerwiemy dostaw broni i nie zamkniemy granicy dla dostaw uzbrojenia z zachodu? Nie będzie żadnego "braterstwa" między nami, a Ukraińcami, bo ci drudzy czczą ludobójców i morderców Polaków, a dodatkowo traktują nas jak wrogów. Ograniczyć pomoc Ukrainie do transportów humanitarnych i zamknąć granicę dla wszystkiego innego - to powinno się zrobić z miejsca.
#swiat #europa #polska #ukraina #rosja #wojna #przemyslenia
#swiat #europa #polska #ukraina #rosja #wojna #przemyslenia

Zatem pytanie, gdybym musiał sam naprawić auto, jakie mniej więcej koszta poniósłbym za wymiane reflektora i zderzaka w Toyocie AURIS 2007 r. Rozumiem, ze jesli sprawa sie bedzie przedluzac, to moge sam wymienic reflektor zeby moc jezdzic?
#samochody #ubezpieczenia #auta #ubezpieczenieoc #ubezpieczenie #wypadek #mechanikasamochodowa
Ogolnie teraz nie mogę nim jezdzic bo rozbita lampa.
@sprynek:
Zgłaszasz szkodę w TU sprawcy i od razu żądasz auta zastępczego - to ich zasrany obowiązek je zapewnić na czas naprawy. W praktyce znacząco wpływa to na przyspieszenie naprawy Twojego auta, bo nie chcą płacić za długi wynajem.
Miałem ~3 lata temu sytuację, że gościu rozbił traficarem po pijaku dwa auta stojące na parkingu -
@sprynek:
Nie wiem, ja wnioskowałem zaraz przy zgłoszeniu szkody a do tego ubezpieczalnia była trochę upierdliwa bo w ciągu tygodnia ze dwa razy dzwonili czy mi to auto zastępcze jest wciąż potrzebne. Powiedziałem, że mam prawo użytkować do zakończenia naprawy i zwróciłem je dopiero pod ASO jak przyjechałem odebrać swoje.
Może być problem, jak na przykład
Na przyszłość polecam OC w większych firmach które wychodzą ponad standardowy BLS (bezpośrednią likwidację szkód)
Np. Warta (pod logo Warty a nie HDI) ma do