Aktywne Wpisy
pogodny_mis65 +31
Wczoraj zwolniłem trzecią sprzątaczke w ciągu roku i jestem lekko załamany jak wygląda ta branża. Pierwsza kradła mi a-----l z barku i kase z portfela gdy zostawiłem go specjalnie na widoku. Nagrałem ją ukrytą kamerą i zwolniłem. Druga miała coś ostro nie tak z banią, bo potrafiła głośno komentować sytuacje zastaną w pomieszczeniu np. Wchodziła do kuchni i mówiła „ja p------e, ale syf” żadnego wielkiego syfu nie było, normalna kuchnia do ogarniecia
jest 6 rano w niedziele, dlaczego nie śpicie?
Jakie kijki polecacie na górskie wędrówki?
Czy te kijki dobiera się do wzrostu czy one są uniwersalne?
#tatry #gory #turystyka #tatromaniak
Kijki zakupiłem dla różowej i siebie w sierpniu, po kilkunastu latach chodzenia po górach bez nich. Zastanawiam się jak to się stało, że tak późno. To jest taki game changer dla mnie, nie do opisania. Podczas podejść nadrabiam rękami przez co nogi mają
https://www.youtube.com/watch?v=gA8Uml5sjDg ok 2:20 fajnie tłumaczy o co chodzi.
To co podesłałeś wygląda ok.
- z plastikowymi rączkami - bez rękawiczek można szybko nabawić się odcisków,
- skręcanych - "poprawianie" długości, np. przy sporej zmianie nachylenia terenu, to mordęga,
- metalowych - szybko nabierają temperatury otoczenia, w mroźnych warunkach będzie to ujemna temperatura, więc przypadkowe dotknięcie metalu będzie dość nieprzyjemne