Aktywne Wpisy

Ej kurhwa, to #randkujzwykopem toto tak na serio?
Szukam chuopaka. Mam zaburzenie osobowości. Piję. Biorę narkotyki i #!$%@? rzeczy ze sklepów. Gram w gry. GF material.
#gownowpis
Szukam chuopaka. Mam zaburzenie osobowości. Piję. Biorę narkotyki i #!$%@? rzeczy ze sklepów. Gram w gry. GF material.
#gownowpis

zasuwa +9
Jak ja se #!$%@?łem życie XD niezłą bekę muszą mieć tamci od symulacji
#filozofia #neurologia #swiadomosc #kiciochpyta #mozg #medycyna #technologia #nauka #niewiemjaktootagowac
Co by się stało?
Gdyby robić to stopniowo to nie byłoby to odczuwalne dla tej osoby - świadomość to skutek działania wystarczająco skomplikowanego systemu; niezależnie jakiego (imho).
Niektórzy twierdzą, że świadomość nie pochodzi z 'mięsnej' części mózgu, bo ten działa tylko jako coś w rodzaju anteny dla duszy.
A co by się stało gdyby kopiować od kogoś neuron po neuronie i budować z tych nanobotów całkowicie nowy mózg od zera
Filozoficzne zagadnienie jest o wiele bardziej skomplikowane. W zasadzie z każdą chwilą tracimy poprzednią świadomość, komórki w mózgu obumierają, zmieniają położenie czy połączenia, co w prostej linii prowadzi do nieprzerwanej samo-edycji. Z drugiej strony przez dziesiątki lat może się nam wydawać,
Świadomość to jest stan chwilowy. Póki trwają procesy myślowe to wciąż jest to ta sama osoba. Gdyby wyjąc oryginalny mózg i wsadzić identyczny sztuczny i impulsem go uruchomić to będzie już inna osoba ponieważ procesy myślowe zostały usunięte i zaczęte od nowa
https://news.mit.edu/2020/engram-memories-form-1005
Jak zrobić "sztuczne połączenie" idealnie odwzorowujące to biologiczne?