Wpis z mikrobloga

Chciałbym podziękować całemu zespołowi Microsoft za wspaniały Windows 11, który to, pomimo włączonego programu Cura i wydruku po USB, postanowił o godz. 22:00 pierd*lnąć sobie aktualizację z restartem komputera.
W ten sposób zmarnowałem tylko 200g i 7 godzin druku, a mogłem więcej.
Ender do rana grzał w jednym miejscu grzałkę na 225 stopni.

Teraz wydruk trwający 39 godzin mogę sobie radośnie puścić na nowo.
Jaka ta dzisiejsza technologia jest wspaniała.

#druk3d #drukarka3d #drukarki3d #zalesie
jack_ - Chciałbym podziękować całemu zespołowi Microsoft za wspaniały Windows 11, któ...

źródło: IMG_0211

Pobierz
  • 66
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@papkie nie zdążyło mi się xd drukuje z karty sd i jak jest potrzeba to wyłączwm z prądu i włączam i drukuje dalej. Podstawa to hergon żeby jak stół ostygnie wydruk nie odpadł xD jedynie przeszkadza to w drukowaniu w ustawieniu wazy. Ale da się to w kodzie wyłączyć
  • Odpowiedz
  • 0
@sylwek2k: Praktycznie to tak. Np. taka frezarka HAAS VF3 sprzedawany w okresie roku 2003 ma oszałamiającą ilość dostępnej pamięci dla programów CNC, uwaga: 1MB !!! Tak 1MB, nie GB.
[Dzisiejsze roczniki wychodzą z 1GB.]
Kilka tysięcy EUR kosztowała opcja rozbudowy do 300MB. A z reguły miały wlutowane kości 16MB, tylko zablokowane kodem, który musisz zakupić za kilkaset EUR, gdybyś chciał dodać później po zakupie.
Komputer we frezarce to pod spodem Linux a z
  • Odpowiedz
Praktycznie to tak. Np. taka frezarka HAAS VF3 sprzedawany w okresie roku 2003 ma oszałamiającą ilość dostępnej pamięci dla programów CNC, uwaga: 1MB !!! Tak 1MB, nie GB.

[Dzisiejsze roczniki wychodzą z 1GB.]

Kilka tysięcy EUR kosztowała opcja rozbudowy do 300MB. A z reguły miały wlutowane kości 16MB, tylko zablokowane kodem, który musisz zakupić za kilkaset EUR, gdybyś chciał dodać później po zakupie.

Komputer we frezarce to pod spodem Linux a z boku masz normalne
  • Odpowiedz
  • 0
@sylwek2k: Jeśli program Cura to za dużo dla Windows 11 z Intel(R) Xeon(R) CPU E5-1650 v4 @ 3.60GHz 3.60 GHz oraz 32,0 GB RAM to Microsoft powinien przemyśleć swoje dotychczasowe poczynania.
To jest tak proste jak budowa cepa:

if (jakikolwiek_program_wlaczony) = True then NotRestartujBaranie()
else Restartuj()

Też mijasz się z prawdą. Każda frezarka podczas frezowania równocześnie obsługuje w innym oknie ew.
jack - @sylwek2k: Jeśli program Cura to za dużo dla Windows 11 z Intel(R) Xeon(R) CPU...

źródło: Zrzut ekranu 2023-09-15 081514

Pobierz
  • Odpowiedz
Jeśli program Cura to za dużo dla Windows 11 z Intel(R) Xeon(R) CPU E5-1650 v4 @ 3.60GHz 3.60 GHz oraz 32,0 GB RAM to Microsoft powinien przemyśleć swoje dotychczasowe poczynania.

To jest tak proste jak budowa cepa:

if (jakikolwiekprogramwlaczony) = True then NotRestartujBaranie()

else
  • Odpowiedz