Wpis z mikrobloga

Odmówiono mi transferu na inne stanowisko, chcialem dalej sie rozwijać tyle że w tworzeniu duzych bankietów etc. W takim razie #!$%@? te firmę i nie przyjmę kolejnej umowy co chcieli dać, pójdę tam gdzie dalszy rozwój oferują, powodzenia życzę dinozaurom zarządzającym i mającym pod sobą pokolenie Z.
Najchętniej to już bym się zwolnił sam, ale w miarę dobrze placa i mam urlop rozplanowany, dlatego zostanę do końca umowy.
Pieprzyć firmy które nie wspierają rozwoju.

#praca #emigracja #szwajcaria
#pracbaza
  • 12
@Serylek: Firma prędzej wypchnie na stanowisko kogoś, kto sobie nie radzi niż kogoś, kto na danym stanowisku odnajduje się lepiej niż cała reszta, dla niego czeka nagroda, czyli gnicie na tym stanowisku, a reszte się wypchnie wyżej i może tam coś zrobią XD

Nie awansuje się kogoś, kto wymiata na jakimś stanowisku? Norma, ciężko będzie znaleźć na to stanowisko kogoś takiego jak on, więc niech siedzi i robi dalej
@derezeus: w sumie to raczej dobra decyzja a są już inne miejsca gdzie będą chcieli rozmawiać o zatrudnieniu, ja tam wprost innym kolegom z obecnej pracy powiedziałem że to #!$%@?, dawno mnie tak nikt nie #!$%@?ł, jestem jednym z najbardziej szanowanych pracowników wśród innych pracowników i na pewno do dyrekcji dojdzie że byłem wpieniony. To ja się staram, żyły sobie wypruwam ambicje spore i mowia że nie, to #!$%@? to
@Serylek: Lepiej już zacząć się rozglądać za nową firmą, niż się stresować. Z drugiej strony warto poczekać, aż reakcja dojdzie wyżej, by mieć okazje się dowiedzieć, czy będzie feedback i czy kierownictwo szanuje i docenia, czy tylko traktuje jak zapchajdziurę.

W mojej poprzedniej firmie (w DE) jak doszła wieść, że się rozglądam za nową pracą, to się okazało, że zarówno umowa na stałe jak i zrównanie mi stawki do pracowników z
@derezeus: dla mnie to jest koniec współpracy z tą firmą do końca września, coś od grudnia sobie ogarnę, jedna laska powiedziała mi że ma znajomy Hotel gdzie placa 25% więcej netto niż to co mam tutaj i może bankiety da radę negocjować
@derezeus: taki mam zamiar, tym bardziej że jak będzie dobry rok to może sobie w Polsce kupię kawalerkę za gotówkę pod inwestycje xD w wieku 25 lat to chyba dobry wynik biorąc pod uwagę że bez kredytu, a jak będę miał pierwszą nieruchomość już w tym wieku to #!$%@? totalnie, i to za swoje a nie jak niektórzy za rodzicow
@Serylek: tak z ciekawosci zaczolem przegladac tag #szwajcaria. Bylem kilka razy jako turstya w zimie, w lecie. Mieszkam od 15 lat w UK, dzieci podrosly, troche mysle nad zmiana klimatu. Masz jakies przemyslenia pod katem przeprowadzki 2+3 rodziny do Szwajcarii ?