Wpis z mikrobloga

@yoyebie: jak ostatnio testowałem, a było to już jakiś czas temu, to jak dla mnie był niedopracowany i ogólnie jakoś mi nie pasił. Nie wszystko działało, jak należy. A jak dla mnie nie ma żadnych znaczących różnic pomiędzy CM10. No ale jak chcesz, to spoko. Jednak nie daję gwarancji, że jest OK.
@yoyebie: Ja nie widzę żadnej. Po prostu w nightly testują jakieś drobne poprawki, których z poziomu zwykłego zjadacza sgsa nie widać. Kiedyś w CM9 natknąłem się na jakąś nightly, z którą miałem jakiś problem, ale wgrałem po prostu nowszą wersję po kilku dniach. Aha i polecam kernel Semaphore. Teraz jest funkcja bardzo łatwego update'u i z poziomu telefonu można wszystko zrobić jak się ma wifi.
@yoyebie: Ja mam jeden. Najlepsza przeglądarka to ta... stockowa. Testowałem Chrome, Delfinka, Operę i najszybsza, a jednocześnie jak w ustawieniach (Laboratorium) włączysz Szybkie sterowanie to już w ogóle bije inne na głowę. U mnie się zsynchronizowało z przeglądarką z laptopa i mam wszystkie zakładki itd. jak w Chrome. Jak masz podpięte konto google to też tak będziesz miał.

Aha, zainstaluj - jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś - GAPPS :)

http://goo.im/gapps/gapps-jb-20121011-signed.zip
@yoyebie: A najbardziej to mnie dziwi w tym wszystkim, że telefon, który naładowałem przed 7 rano i cały dzień korzystałem z niego teraz pokazuje mi 34% baterii. Kiedyś zżerało mi 50% w 2h.
@parachutes: GAPPS zainstalowałem zaraz po CM10, ale ze stockową przegladarką to mnie zagiąłeś. Na pewniaka na początku zainstalowałem Operę, z której korzystałem jeszcze od czasów Symbiana i uważałem ją za najszybszą z możliwych, a tu, po krótkich testach, faktycznie wydaje mi się, że stockowa szybciej wczytuje strony! Nie wiem czy to placebo, czy nie, ale z pewnością potestuję i postaram się przyzwyczaić do 'Szybkiego sterowania'. Co do baterii - też to
@yoyebie: Poprawili to bardzo wyraźnie w CM10 na SGS. No ja od tygodnia czekam aż mi się ta stockowa zatnie czy coś, ale uparła się, że będzie działać szybko. Zresztą, spytaj o zdanie Chudego, chyba je podziela.
@parachutes: A i tak na zakończenie pytanie - da się jakoś w defaultowym launcherze CM10 tworzyć foldery? Bo średnio mi się widzi trzymanie wszystkich appek alfabetycznie, bez segregacji w folderach.
@yoyebie: Korzystam z większości. Jakbyś zobaczył ile miałem w przeglądarkach dodatków to byś się nie dziwił ;-) Generalnie przy przeinstalowywaniu wszystkiego miałem spory problem i i tak odrzuciłem co drugą testowaną apkę.