Aktywne Wpisy

jmuhha +57
Nigdy nie wybacze sobie, że zamiast na programistke która nie musi wstawać i pracuje z home office poszłam na lekarke, która musi jeździć do szpitala i zarabia 1/3 tego co programistka (╯°□°)╯︵ ┻━┻
#programistka15k #programista15k
#programistka15k #programista15k

WujaTHC +247
Tak patrzę na zoomerów w robocie to przypominają mi się moi rodzice - pisanie na klawiaturze jedną ręką i zazwyczaj jednym palcem, włączanie i wyłączanie kapsloka żeby napisać jedna wielką literę, nieużywanie jakichkolwiek skrótów klawiszowych tylko prawy myszki, kopiuj, prawy myszki, wklej xD Smartfonizacja społeczeństwa widzę idzie pełną parą xD. Jedyna nadzieją w gejmerach komputerowych bo oni wiedzą o co chodzi w życiu......
#korposwiat #pcmasterrace
#korposwiat #pcmasterrace
Witam,
mam taki problem z wykonawcą. Był u mnie 3 razy przed wykonaniem usługi, a ostatniego dnia przedstawił mi rachunek 25-27k PLN wyższy od spodziewanego. Głównym błędem po jego stronie było niedoszacowanie ilości m2. Zbierałem budżet od września zeszłego roku i nie ma opcji, żeby urodził tyle kasy. Gość jest w porządku i powiedział, że poczeka, ale żebym spłacał regularnie. W takich okolicznościach spłata tego zajmie mi ok. półtora roku. Pracuję na co dzień w korpo w finansach.
Czy macie jakieś pomysły jak mógłbym dorobić sobie zdalnie? Czy są oferty pracy na zdalnego analityka na pół etatu?
Może coś w Excelu potrzeba zrobić? Jakieś analizy czy rekomendacje?
Wypok to grupa naprawdę różnych ludzi. Może ktoś wpadnie na jakiś dobry pomysł?
PS. Koleżanka pracowała jako kontroler do spraw należności. Codziennie pobierała listę faktur niezapłaconych z jednego programu, listę przelewów z drugiego programu i ręcznie przepisywała z jednej do drugiej tabeli, po czym wysyłała listę niezapłaconych faktur do windykacji. Zajmowało to jej cały dzień. Któregoś dnia napisałem jej skrypt w Excel, który robił to automatycznie. Skróciłem jej dzień z 8h do 10 minut.
Zwolniła się i myślałem, że wejdę na jej miejsce zdalnie i ogarnę temat w 10 min rano za jej pensję, ale któryś z kierowników wstawił tam swoją rodzinę.