Wpis z mikrobloga

@NCindex-15procent: @a-l_d @maniek74 @levzor zanim zaczniecie zabawę z kakałkiem "bo przecież wyżej nie urośnie" to sprawdźcie poprzedni szczyt na soku pomarańczowym i ile % wyżej jesteśmy w dosyć krótkim czasie.
Tak więc nie zdziwcie się jak zmięknie wam rurka, że kakało wywaliło na 4k i końca wzrostów nie widać a wy już uśrednialiście na kolejnych poziomach bo przecież wyżej nie urośnie xD
  • Odpowiedz
@widmo82: czy ja cos napisałem o kakale? xd
żadnego kakała nie gram, import z afryki spadł dlatego tak rośnie i nie ma żadnych przesłanek żeby miało się to w najbliższym czasie odwrócić
  • Odpowiedz
@short_na_kakao: nie pamiętam dokładnej liczby, bo ze 2tyg tym się nie interesowałem, ale możesz sobie w necie znaleźć
poza tym jak każdy kontrakt to narzędzie spekulacyjne i nie musisz mieć przełożenia 1:1, jak z natgasem w zeszłym roku gdzie cena urosła z 500%, a stany magazynowe o tyle nie spadły.
  • Odpowiedz
Tak więc nie zdziwcie się jak zmięknie wam rurka, że kakało wywaliło na 4k

@widmo82: To czemu shortowales ostatnio kakao jak cena ma wywalic na 4k? Ja nie widze juz za duzego pola do wzrostu bez wiekszej korekty.
  • Odpowiedz
@short_na_kakao: a co to zmienia będą sprzedawali mniej za drożej, w excelu wszystko będzie się zgadzać, ceny nie wrócą do "normalnego" poziomu dopóki import nie wróci do normalnego poziomu, tak ja to widzę
  • Odpowiedz