Wpis z mikrobloga

• 1
@Kamilo67: Ziom, wrzuciłem 1 znalezisko, które zostało wykopane przez 3k osób i dlatego mam bordo. Gdybym wiedział, to bym tego nie robił xD spójrz na mój profil i zobacz
  • Odpowiedz
  • 0
@red7000: w każdej pracy trzeba dać coś od siebie extra, wykraczającego poza sztywne zapisy, które masz zapisane w umowie, więc sorry, ale nie kupuję takiego gadania.
  • Odpowiedz
w każdej pracy trzeba dać coś od siebie extra, wykraczającego poza sztywne zapisy, które masz zapisane w umowie

@Kopyto96: Tylko za dodatkowe pieniądze, inaczej jesteś dymanym frajerem.
  • Odpowiedz
  • 0
@red7000: Nie. Jeśli w umowie masz "przygotowanie kampanii marketingowych" to oznacza, że musisz najpierw zrobić research, zaczerpnąć informacji o danej grupie docelowej, dowiedzieć się trochę co lubią, co ich kręci i tak dalej.

Jeśli w umowie masz "spotkania z klientami i sprzedaż produktu", także musisz się do tego w jakiś sposób przygotować, zrobić brief, pozyskać go z określonego źródła tak btw, a umowa takich banałów nie musi ci nakreślać.

Poza
  • Odpowiedz
@Kopyto96: Nie mów do mnie, jakbym był nauczycielem. "Przygotowanie kampanii marketingowych" to konkretne zadanie, nie można wtedy podpiąć pod to prowadzenia social media, bo Anetka się zwolniła. Ale nawet nie o to chodzi. W szkołach masz określony program nauczania, z którego trzeba robić sprawdziany, bo całość kończy się maturą i innymi egzaminami, które są ustalane według klucza i zawierają w sobie program 12-letni. Można niektórym uczniom pomagać, ale to nie
  • Odpowiedz
@Kopyto96: Dobrze, ze ty jestes drugim Jeffem Bezosem i codziennie rano wstajesz o 4:00 i zapier':&'dalasz do nocy. A nie czekaj.... ty siedzisz na wykopie i shitpostujesz wiec chyba sam jestes po prostu zwyklym czlowiekiem, a od innych wymagasz czegos czego nie wymagasz od siebie.
  • Odpowiedz
@Kopyto96: Jaka płaca taka praca. Za te pieniądze dzieciom bym powiedział :"otwórzcie se książki i czytajcie gdzie skończyliście. Za tydzień kartówka taka sama jak co roku. Uczcie się albo i nie mam to gdzieś "

Po co się starać za takie groszę :P ?Podstawą fajnego społeczeństwa są inteligentni i mądrzy ludzie - > nauczyciele muszą konkretnie zarabiać by fajnie ludzie nauczali i się starali + GRUNTOWNA reforma systemu edukjacyjnego ->
  • Odpowiedz
  • 2
@niebadzogrem: Jak grosze? Poczatkowo nauczyciel ma mało, ale potem zarabia już 5-6k na łapę. W dużym mieście może to nie robi szału, ale w średnim już jest dobrą wypłatą
  • Odpowiedz
@Kopyto96: na studiach zrobiłam specjalizacje pedagogiczną, poszłam na praktyki do liceum. #!$%@?, upewniło mnie w dwóch rzeczach, że nigdy nie chce pracować w zawodzie nauczyciela i, że mentalność ludzi się nie zmienia. Dla tych #!$%@?ów wszystko jest czarno-białe. Dzieciak ma problemy z nauką? Może mu pomóc? Nie, #!$%@? zróbmy z niego klasowego debila z którego można się śmiać XD
  • Odpowiedz
  • 6
@CiekawskaWydra: Dokładnie tak jest xD miałem kiedyś styczność w życiu prywatnym z kilkoma nauczycielami/pedagogami. Jako chłopak, któremu zawsze pomagał sport, a byłem raczej ciężkim dzieckiem (choć z dobrej rodziny) chciałem wyciągnąć ciężkiego chłopaka na treningi boksu, ponieważ nie radził sobie ze swoją nadpobudliwością i nie miał też gdzie wyładować złych emocji z domu.

Od pewnej szkolnej Pani pedagog usłyszałem "to byłaby nagroda dla tego debila" XD
  • Odpowiedz
  • 0
@Deska_o0: A to i tak mało, ja bym wymienił z 4. Dwóch z WFu i 2 z Historii. Bo widać, że to kochali. Jak można niby lubić nauczać fizyki lub biologii?
  • Odpowiedz