Wpis z mikrobloga

@WasNaKolanie: Jasne ale to nie jest do końca takie głupie. Wiadomo że zdrowa żywność jest zdrowa. A sztuczne g---o szkodzi na wiele sposobów, ta cała chemia itd. zwiększa szansę że na przykład jesteś uczulony na coś. I potem się czujesz c-----o ale nie wiadomo dlaczego. Ja np. zauważyłem że mniej choruję jak odstawiłem chipsy itp. g---o (ogólnie wcale nie choruję teraz). Duża ilość węgli zwłaszcza przetworzonych wpływa na stan zapalny
  • Odpowiedz
Choć infantylne to trafne spostrzeżenie. Serio nie masz tak, że jak zjesz w McDonaldzie to jesteś przez godzinę, półtorej osowiały? Sam proces trawienia jest bardzo obciążający dla organizmu, a trawienie gówna jest dużo trudniejsze. Wypryski i alergie - to też norma przy przetworzonej żywności.
  • Odpowiedz