gdzie się przeprowadzić na studia? jestem z #gdansk a biorę pod uwagę #bydgoszcz #torun i #poznan . zielona góra odpada bo świebodzin blisko i niemcy, a w swiebodzinie duzy pomnik jezusa. w toruniu są pierniki i daniel magical a w poznaniu warta płynie. ogólnie nie wiem co ze sobą zrobić bo powinnam już szukać pokoju bo będę bezdomna, dostałam się do poznania, ale myśle żeby gdzie indziej złożyć ale to już bym musiała w rekrutacji uzupełniającej i wybierać z tego co jest mam nadzieje ze mi przepiszą matme i fizykę z chemii ug #przegryw #studbaza
@rozowyslonikx z tych wszystkich miast to wybrałbym Gdansk ale Ty tego nie docenisz bo stamtąd jesteś. Patrząc na całą resztę to zdecydowanie Poznań i mówię to jako rodowity bydgoszczanin. Tam się dzieje najwięcej, najbardziej studenckie miasto najwięcej możliwości i dość daleko od starszych ( ͡º͜ʖ͡º)
@rozowyslonikx: Mieszkasz w świetnej lokalizacji. Rodzice będą Cię finansować przez 4 lata? Pomyśl o tym, że oszczędzając tak duże pieniądze w czymś nieinflacyjnym (złoto) po kilku latach masz znaczny wkład na własne mieszkanie w dowolnym mieście w Polsce. I z dyplomem w ręku masz niezły kapitał. Albo możesz być golasem absolwentem bo chciałaś studiować daleko od domu
@rozowyslonikx ogólnie to obiektywnie serio Gdansk to najlepsza opcja, szczególnie ze masz tam już jakiś znajomych pewnie ( ͡°͜ʖ͡°) wiec zawsze łatwiej. Opinia „eksperta” here, bo studiowalam w Toruniu i Bydgoszczy, a po studiach mieszkałam w Trojmiescie. Toruń jest tani i nawet nie najgorszy dla studentów, ale to jak masz małe wymagania od życia i chcesz przycebulic xD No i jest to miasto z którym
@rozowyslonikx: Na pewno weź pod uwagę dobry dojazd do domu, bo na początku często się wraca na weekend. No i na tej linii często będziesz transportować ubrania zimowe/letnie, bo pierwszy akademik raczej nie będzie mieć miejsca na wszystko. Ekipa nie powinna być problemem, bo wiele osób musi przechodzić przez to samo.
Albo możesz być golasem absolwentem bo chciałaś studiować daleko od domu
Ale teraz pytanie, moze jego rodzice sa bardzo toksyczni no i nie oszukujmy sie, kontrolować beda to, czy wraca do domu, o ktorej, z kim itp.
@rozowyslonikx
na Twoim miejscu bym myslal nad studiami w gdansku, ale wynajmij z kims mieszkanie po prostu na studia. Duzo kierunkow chyba jest
Na pewno weź pod uwagę dobry dojazd do domu, bo na początku często się wraca na weekend. No i na tej linii często będziesz transportować ubrania zimowe/letnie, bo pierwszy akademik raczej nie będzie mieć miejsca na wszystko.
Ekipa nie powinna być problemem, bo wiele osób musi przechodzić przez to samo.