Wpis z mikrobloga

Niezmiernie bawi mnie jak biedni (finansowo i wykształceniem) ludzie próbują grać kogoś kim nie są i udawać, że są lepsi niż są naprawdę :D

Szczególnie jest to widoczne wśród dalszej rodziny.

- mówisz, że jedziesz na wycieczkę do Japonii. Powiedzą, że oni też mieli jechać, ale musieli odwołać, bo im wypadło szczepienie psa, czy inny ortodonta :D

- kupiłeś sobie auto za 300k w leasing - powiedzą, że oni by nie chcieli w leasing, bo to właściwie nie ich samochód wtedy i trzeba ratę płacić itd. - po czym się okazuje, że zakredytowali się pod korek na trupa za 70-80k :D, a ja mam ratę, która kosztuje mnie 2 dniówki pracy

- kupujesz dom pod miastem - no to ci powiedzą, że wolą 40m2 klitę w mrówkowcu, bo bliżej do żłobka i nie trzeba kosić trawę xD

- mówisz, że zarabiasz 25-30k w kapciach przed komputerem we własnym biurze - powiedzą ci, że oni by tak nie mogli cały dzień przed tym kąkutrem i wolą swoje stabilne gównopracę za okolice minimalnej-średniej krajowej xD

Japyerdole ludzi z takich mentalem to powinni trzymać w jakichś gettach byle z dala ode mnie.

Gdyby nie to, że nie chcę sprawiać przykrości swojej kobiecie, rodzicom, którym zależy żebym jako takie miał chociażby minimalne relacje z dalszą rodzinę to bym tych ludzi mógł do końca życia już nie oglądać.

Mental dziada PRL-owskiego zawistnego, małomiasteczkowego, zakutego łba, mimo młodego wieku i nawet czasem jakiejś gównoszkoły skończonej.

I te kwiatki w stylu wynajmowanie dobrych aut żeby tylko nie przyjechać swoimi trupami na jakąś komunię czy wesele :D

Dramat.

#przegrywpo30 #przegrywpo30stce #bekazpodludzi #zalesie #polska #polacy #wykop30plus #wykop30club
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kinasato: przesunięto rozpoczęcie roku szkolnego to jeden z programistów 30k jeszcze cieszy się chwilą wolności.
Przecież po wpisie widać że dzieciak nie ogarnia jeszcze kwot. Np. wspomina o zarobkach 25-30k (niech będzie netto) a kilka linijek wyżej o racie leasingowej auta za 300k w wysokości dwóch dniówek. Chyba nigdy nie brał leasingu, bo takie auto kosztuje miesięcznie trochę więcej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Mental dziada PRL-owskiego zawistnego, małomiasteczkowego, zakutego łba, mimo młodego wieku i nawet czasem jakiejś gównoszkoły skończonej.

@bojackHorsemanPatataj: aha dziecko. Lepszy mental buraka z przerośniętym ego, co czuje się lepiej przez wywoływanie dyskomfortu u tych biedniejszych. Czyje multikonto?
  • Odpowiedz