Aktywne Wpisy
Cesarz12345 +46
Mireczki czy pozwolilibyście swojej dziewczynie iść w takim stroju kąpielowym na plażę?
20 lat temu było to nie do pomyślenia żeby kobieta publicznie tyle odkrywała. Teraz można wejść na instagrama i zobaczyć 95% tyłka swojej koleżanki z liceum (pozostałe 5% to sznurek przechodzący między pośladkami).
Od razu z góry mówię że nie jestem przegrywem, mam już swoją rodzinę (i udane życie seksualne) ale nie pozwoliłbym żonie pokazywać czegoś co należy do mnie.
20 lat temu było to nie do pomyślenia żeby kobieta publicznie tyle odkrywała. Teraz można wejść na instagrama i zobaczyć 95% tyłka swojej koleżanki z liceum (pozostałe 5% to sznurek przechodzący między pośladkami).
Od razu z góry mówię że nie jestem przegrywem, mam już swoją rodzinę (i udane życie seksualne) ale nie pozwoliłbym żonie pokazywać czegoś co należy do mnie.

Vamyss +270
Czaicie że minęło 5 lat od powstania #rdr2 a do tej pory żaden tytuł AAA nawet nie zbliżył się do realizmu oraz szczegółowości tej gry?
Wychodzi taki #starfield, gra wysokobudżetowa, oczko w głowie Bethesdy i nie ma nawet podjazdu do pięcioletniej gry od Rockstara.
Ten poziom szczegółów takich jak kurczące się jądra konia na śniegu, po żyjące miasteczka (mieszkańcy w zależności od godziny pracowali, siedzieli w saloonach, odpoczywali, spali) a skończywszy
Wychodzi taki #starfield, gra wysokobudżetowa, oczko w głowie Bethesdy i nie ma nawet podjazdu do pięcioletniej gry od Rockstara.
Ten poziom szczegółów takich jak kurczące się jądra konia na śniegu, po żyjące miasteczka (mieszkańcy w zależności od godziny pracowali, siedzieli w saloonach, odpoczywali, spali) a skończywszy

Rynek wycenia 120 bp obnizek stop miedzy grudniem 2023 a grudniem 2024
Nie znaczy to zupelnie, ze rynek spodziewa sie takich obnizek
To jest po prostu wypadkowa przestrzeni probabilistycznej jaka rynek wycenia
Sa jakies szanse na obnizki stop do zera, sa jakies szanse na brak obnizek, sa szanse na podwyzki nawet.
Kazda ewentualnosc ma jakies prawdopodobienstwo i wypadkowa to jest 120 bp obnizek.
Tylko tyle wiemy, nie znamy tych prawdopodobienstw.
W normalnych czasach rozklad jest stromy z niewielkimi ogonami, standardowe odchylenie od wartosci sredniej jest niskie
Obecnie uwazam, ze rozklad jest mocno splaszczony i z grubymi ogonami, i ze szanse na obnizki stop o 100-150 bp sa wlasciwie bardzo niskie. Ze o wiele wieksze szanse sa na obnizki o wiele wieksze, albo na brak obnizek, lub wrecz podwyzki.
Rozklad moze nawet wygladac jakby mial dwa garby wielblada, jeden nisko i drugi kolo obecnego poziomu, a wartosc srednia czyli te 120bp to dolina
To akurat nie jest prawda. Nie ma co gdybać tylko trzeba spojrzeć na rynek. Rozkład prawdopodobieństwa implikowany przez opcje to protip.
Na szybko zrobiłem coś takiego, dane oparte o option chain futuresów na SOFR Grudzień 2024
Calle+Puty settlementy uśrednione. Wynik jak widać jest nieco zaszumiony, trafiło się nawet jedno "ujemne" prawdopodobieństwo. Oczywiście można dalej to uśredniać zbierając dane z kilku dni/z innych rynków
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora