Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rinter:

Ja to bym się skupił na konkretnych ofertach a nie z góry wybierał jakąś miejscowość. Żeby nie skończyć z domem wciśniętym pomiędzy szeregówki deweloperskie z drogą dojazdową taką, że ledwo mieści się jedno auto.
  • Odpowiedz
@Rinter my na poważnie myśleliśmy o Sobotce, zwłaszcza odkąd jest pociąg i do Wrocławia jedzie się sprawnie. Tylko ciężko z działkami było tam przynajmniej 2-3 lata temu jak oglądaliśmy.
  • Odpowiedz
  • 0
@Wychwalany: mi się tu zajebiście mieszka, różowej tak samo. Nie chcielibyśmy mieszkać na totalnej wsi, minimum to właśnie jakieś małe miasteczko z dobrym połączeniem do Wrocka typu Sobótka albo miejscowość satelicka Wrocławia. Oleśnica byłaby spoko gdyby była na południe od Wrocka.
  • Odpowiedz
@Wychwalany:

Do pewnego wieku jednak Wrocław jest nie do zastąpienia. Tutaj na jednym spotkaniu z większą grupką ludzi można poznać więcej ciekawych osób niż w mniejszym mieście przez 10 lat. Może podkoloryzowałem xd ale trochę tak jest. Albo można sobie wsiąść na rower bez żadnego przygotowania, przejechać się w najpopularniejsze miejsca w centrum a i tak znajdzie się coś ciekawego. Naturalnie działa to też w drugą stronę, bo tyle prostactwa
  • Odpowiedz
@Murasame no dokładnie, jak po 30-stce wszyscy maja rodziny i dzieci to spotykamy się tylko 1-2x w roku np w Karpaczu a nie na mieście bo w mieście w weekendy wszystko z------e.
  • Odpowiedz
@Rinter Sobótka to dobre rozwiązanie :) Nam zależało na wyprowadzce „już”, działki nie znaleźliśmy takiej żeby nam odpowiadała (tzn jedna była, ale coś tam właściciel był jakiś nieogarnięty, chciał poczekać jednak z sprzedażą), a z rynku wtórnego nic ciekawego. W Sobótce podstawowe rzeczy do życia masz, są sklepy, są jakieś knajpy. Patrzyliśmy jeszcze na Rogów Sobócki, ale on jest rozciągnięty okrutnie
  • Odpowiedz
  • 0
@Lonate: a szukaliście na portalach ogłoszeniowych czy jeszcze w jakiś sposób? Nie wiem, może jakieś lokalne gazetki gminne tam są (u mnie w rodzinnej miejscowości coś takiego jest i czasem są ogłoszenia) albo coś takiego?
  • Odpowiedz
  • 1
@Rinter popatrz na działke strategicznie, szukaj czegoś gdzie będziesz miał usługi na miejscu by nie musieć cisnąć się do Wrocławia z byle pierdołą.
W obecnym tempie rozwoju miasta, to za 5-10 lat wjazd samochodem do Wrocławia będzie nie lada sztuką tak jak ma to miejsce na Zachodzie i połączenie PKP to będzie najlepsza opcja.

Sobótka zdaje się to mieć tyle że to straszne zadupie, tam nic nie ma, raczej trzeba liczyć
  • Odpowiedz
  • 0
@mookie: w sumie o Świdnicy nie myślałem, wydawała mi się za daleko zawsze od samego Wrocka ale może to jest jakiś pomysł. Obadam sprawę, dzięki. Sobótka tak wiem - straszna pipidówa - 6k mieszkańców z tego co widzę - ale myślę że za 10 lat też by nam to tak nie przeszkadzało - teraz Wrocław rządzi i najbliższe kilka lat mamy zamiar tu mieszkać - a szukamy czegoś na przyszłość.
  • Odpowiedz
@Rinter: jak będzie S8 to Dzierżoniów przestaje być tragiczny, bo dojazd zajmie pewnie ~30-40 minut, a miasteczko jest w pytę pod względem lokalizacji
  • Odpowiedz
@Rinter: rozważ Świdnicę lub Wałbrzych, tak bez heheszków. Wałbrzych trochę przypomina mi mały Wrocław ale spędziłem tam tylko chwilkę.Jestem w identycznej sytuacji, szukam działki na +10 lat i bardzo lubię Wrocław jako miasto. Mam już kilka działek na oku ale to są kwoty rzędu 500 tysięcy za działkę
  • Odpowiedz
@macieyy: do Łagiewnik jedzie się cały czas 100 km/h z przerwą na Kołaczów i Ratajno. Max 15 minut i jesteś na S8, które będzie od zachodniej strony Łagiewnik
  • Odpowiedz