Wpis z mikrobloga

Rozglądam się za robotem planetarnym. Najbardziej zależy mi na wyrabianiu ciast i zwykłych opcjach do ich robienia - jak ubijanie biszkoptów, bez, różnych mas. Wszystkich opcji z siekaniem, krojeniem i tak dalej nie potrzebuje bo mam braun multiquick 9 (zresztą z wykopowego polecenia) i robi to tak dobrze, że kocham.
#gotujzwykopem #pieczzwykopem #pytaniedoeksperta
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@magnes125: jak pieczesz często i nie zamierzasz przestać, to kitchen aid jest niedozarąbania, ja mam swojego 6 lat i dalej jak nowy, znajomi kucharze używają latami i rzadko kiedy coś się dzieje. Minusem są drogie dodatkowe końcówli, trzeba polowac na promki na amazonie/ebayu
  • Odpowiedz
  • 0
@wap_eeL: Do ich wyrabiania na pewno, a już szczególnie drożdżowych. Nie za bardzo przepadam za ich gnieceniem, a i tak nigdy nie zrobię tego tak dobrze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@magnes125: Tutaj możesz sobie zobaczyć z czym poradzi sobie tani mikser w porównaniu np. do takiego kitchen aid: https://youtu.be/q_EktCorDSk
Głównie chodzi o jakość wykonania, spasowania elementów i rodzaju użytego materiału. Poza tym tani mikser ma dużą szansę się zepsuć w niedalekiej przyszłości, nie wyrobi wszystkich ciast/mas lub potrwa to znacznie dłużej. Jak miałbym budżet to na pewno brałbym kitchen aid albo jakiś inny droższy(sprawdzony) mikser.
  • Odpowiedz