Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Pytanie odnośnie wodniaka j---a. Mam powiększone prawe jądro od ok. 15 lat, prawdopodobnie przez uraz za czasów szkolnych. Byłem parokrotnie u urologa, miałem robione USG i zawsze było potwierdzenie, że to tylko wodniak j---a, a nic groźnego. Nigdy mi on nie przeszkadzał, więc nie szedłem operować. Na płodność też nie wpłynął. Jednak mam wrażenie, że z roku na rok jest minimalnie większy, do tego stopnia, że obecnie jest wielkości 1.5x pięści, no i zaczyna powoli przeszkadzać wizualnie.
Zacząłem googlowac i jedyną zalecaną metodą jest operacja. Jest też punkcja, ale u żadnego lekarza ani w żadnej nie-alternatywnej klinice nie jest wymieniona w usługach (może trzeba ją dogadać na telefon?).
Tak się składa, że chętnie bym skorzystał właśnie z punkcji, by nie operować, ale kompletnie nie wiem jak znaleźć DOBREGO lekarza który ją wykona. Czy ktoś był w podobnej sytuacji? Może ktoś polecić jakiegoś lekarza albo klinike? Jeśli ktoś miał operacje, to mógłby opisać czy jest sie czego bać i czy przyniosła pozytywne długoterminowe efekty?

#wodniak #jadro #jadra #moszna #p---s #operacja #urolog

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Malinowy___Nos: Słyszałem historie od pielęgniarek, że część pacjentów w szpitalach prosi o pomoc w umyciu się, czasem nawet jeśli mogą zrobić to sami. I że wśród pielęgniarek zdarzają się takie, które chętnie pomagają co przystojniejszym pacjentom.
  • Odpowiedz