Aktywne Wpisy
mirko_anonim +7
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam 29 lat. Nie szukałam nikogo na siłę bo też nie czułam takiej potrzeby. Z przypadku wyszło, że poznałam obecnego chłopaka. Od około roku jesteśmy razem i jest ok. On ma 35 lat.
Pojawił się już pierwszy większy problem. Zaczął coś mówić o dziecku. Wcześniej stanowisko mieliśmy takie samo tzn lubimy swoje życie i nie chcemy go skrajnie utrudniać. Dla mnie ten pomysł jest szalony. Nie mam mieszkania, może
Mam 29 lat. Nie szukałam nikogo na siłę bo też nie czułam takiej potrzeby. Z przypadku wyszło, że poznałam obecnego chłopaka. Od około roku jesteśmy razem i jest ok. On ma 35 lat.
Pojawił się już pierwszy większy problem. Zaczął coś mówić o dziecku. Wcześniej stanowisko mieliśmy takie samo tzn lubimy swoje życie i nie chcemy go skrajnie utrudniać. Dla mnie ten pomysł jest szalony. Nie mam mieszkania, może
T_C_D +296
Nie mam konta, a potrzebuję porady dotyczącej wynajmu pokoju. Do tej pory głównie miałem umowy na piśmie, jeden raz umowę ustną (taki myk, żeby właściciel nie płacił podatku). Obecnie w nowym miejscu właściciel chce zrobić mix tych dwóch opcji, czyli ja mam podpisać oba egzemplarze umowy, ale on zabiera obydwa bo traktuje to jak dupochron, a jak wszystko będzie ok, no to nigdzie tych umów nie pokaże i nie udostępni informacji o swoich dochodach urzędowi. Wynajem poniżej 12 miesięcy, więc wg. przepisów wystarczyłaby zwykła umowa ustna, ale landlord chce takie zabezpieczenie. Ja za to nie mam w zwyczaju podpisywać dokumentów w ciemno.
Spotkaliście się z czymś takim?
#wynajem #mieszkanie #nieruchomosci #pytanie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Umowa ma chronić 2 strony, a tak janusz może cie #!$%@?ć kiedy chce i w razie czego powie że żadnej umowy nie mieliście.
W ogóle to bym sobie ten pokój odpuścił, bo na dzień dobry takie propozycje swiadczą że
@mirko_anonim: ło #!$%@? XD
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
NIGDY przenigdy nie polecam nikomu wchodzićw transakcje w których to tylko 1 strona jest zabezpieczona.
@bylemkeidyskrolem: Na pewno mu pozwoli xD. XDDDDDDDDD
@mirko_anonim: #!$%@?ów nie
Wspołczuje ludziom którzy sąw takiej sytuacji, że są skłonni do