Wpis z mikrobloga

Cześć,

Mirasy, ta przesyłka OLX to jakiś legitny sposób? Chcę sprzedać lokówko-suszarkę za 270 PLN i jakaś babka chce przesyłkę OLX, tylko nie chciałbym się dać wyhuśtać w jakiś sposób.

pieniądze otrzymasz, gdy Kupujący odbierze paczkę i potwierdzi, że zamówienie jest OK.

Może nie potwierdzić, bo tak?

#olx
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@damiano_polishiano: ja korzystam i jest git. Jedynie nie daj się na jakieś podejrzane akcje typu masz pan link i podaj adres gdzie kurier ma przyjechać czy coś takiego. Po prostu Ty wyklikaj w swoim ogłoszeniu tą przesyłkę a ona niech sobie kupi przez OLX.
  • Odpowiedz
@damiano_polishiano:
Jeżeli kupujący nie zgłosi olx problemu do 24 h po odebraniu przesyłki, to pieniądze zostaną przelane na twoje konto (nie musi nic potwierdzać na olx, żeby transakcja została uznana za zrealizowaną).
Druga sprawa, że kupujący może się rozmyślić i w ogóle nie odebrać przesyłki, wtedy Tobie wraca paczka, a kupujący dostaje zwrot kasy.
  • Odpowiedz
  • 0
@marsjanin2012 dobrze jest też na nagraniu pokazać jak paczka leży na wadze i jej odczyt.
swoją drogą na olx sprzedałem dziesiątki przedmiotów i nigdy nie było problemu
  • Odpowiedz
@ladzik: trzeba to traktowac jak jazde autem, tez kilka osob w PL ginie DZIENNIE (umiera, bezcenna sprawa) i jeszcze bombelki ginooo wasze dzieci tez moga zginac jezus maria a jezdzicie autem? No wlasnie - na OLX pewnie raz na jakis czas kogos przewala na tym pakiecie ochronnym ale mysle ze duzo czesciej oszustwa robi sprzedajacy a nie kupujacy takze korzystac smialo, tak jak z drog krajowych ( ͡° ͜
  • Odpowiedz