Wpis z mikrobloga

@ToNieBylWiatr Siemens również projektował piece krematoryjne i wyposażył w nie obozy koncentracyjne. Oprócz typowej działalności przemysłowej, skierowanej na potrzeby zmilitaryzowanej III Rzeszy, niemiecka firma brała także udział w grabieży maszyn i urządzeń przemysłowych w okupowanych przez nazistów krajach, m.in. w Polsce.

To napewno spoko pracodawca xD
  • Odpowiedz
Siemens również projektował piece krematoryjne i wyposażył w nie obozy koncentracyjne. Oprócz typowej działalności przemysłowej, skierowanej na potrzeby zmilitaryzowanej III Rzeszy, niemiecka firma brała także udział w grabieży maszyn i urządzeń przemysłowych w okupowanych przez nazistów krajach, m.in. w Polsce.

To napewno spoko pracodawca xD

@Megasuper: IBM też wpierał nazistów, a to dobra firma do pracy.
  • Odpowiedz
@ToNieBylWiatr: praca na cale zycie, co 5-10 lat moze nawet awans wskoczyc. Jestes ciagle skazany na laske centrali, budzety na projekty rozwojowe sa centralnie zarzadzane. No ale mozna sie smialo o--------c ( ͟ʖ)
  • Odpowiedz
@kwantowykocyk:
@mac501
Konkretnie chodzi mi o budowlanke, brandmeldetechnik albo pochodne datentechnik.

Co do zarzutów apropo przeszłości firmy i pracy dla Niemca - pracowałem dla rodaków i odpuszczam, bo jako, że znam pare przepisów wiem, jakie wały odpieprzają i nie chce mi się być bauleiterem na własnej działalności i być swoim ulubionym pracownikiem na budowie, do wszystkich ciężkich zadań 8-).
  • Odpowiedz