Wpis z mikrobloga

583 602 + 70 = 583 672

Bydgosko-puszczański klasyk - najwyższa wydma w Puszczy Bydgoskiej (Szwedzka Góra) i Łąki Studzienieckie - wielka polana po środku puszczy, która kiedyś w całości była jeziorem, a którą dawno temu Olendrzy osuszyli i zostało małe "oczko wodne" i kawał łąki po środku niczego.

Jednym słowem celem było 8km ujebu, który zajął mi 1'10 ;) Po dojeździe zawsze fajnymi DDRam i asfaltami skręciłem w stronę Szwedzkiej Góry. Plan był taki żeby z wydm na łąki dostać się niebieskim szlakiem pieszym. Który po 2km się skończył krzaczorami, ale to dobrze że musiałem wrócić bo zapomniałem o Szwedzkiej :D
Czelendżem żeby wleźć na górę było to że nie miałem jej w gpxie w Garminie, bo nie było tam ścieżek zaznaczonych. Netu też w tych okolicach nie ma, więc polegałem na "intuicji" i rzeźbiłem żeby wejść z rowerem na najwyższy punkt w zasięgu wzroku (chyba się udało). Na łąki dojechałem improwizowaną ścieżką która była całkiem ok. Powrót zarośniętymi trawskami śladami jakieś polnej drogi :)

W połowie drogi przyjrzałem się też z bliska osobliwości którą mijam 10-20x w roku, a nigdy na dłużej ani krócej się nie zatrzymałem. Użytek ekologiczny Biała Góra to również wydma, tyle że odkryta, nie porośnięta lasem, piach, no czyli... wydma jakby nie patrzeć ;)

---------------------------

#kwadraty wpadły jakieś 2 albo 3 ale statshunters się zesrało i nie wiem ile przez te zmiany planów w trakcie wycieczki.

Ok squadrats pokazuje że:

Max square: 21x21
Max cluster: 746 (+4)
Total tiles: 2311 (+3)

#rowerowyrownik #wykoptribanclub #ruszbydgoszcz

Skrypt | Statystyki
cultofluna - 583 602 + 70 = 583 672

Bydgosko-puszczański klasyk - najwyższa wydma w ...

źródło: dqkWhYGvWEg92L2eK2Rq1u9IlFJ-uy5U8EG_yPfO4O4-2048x1154

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
@cult_of_luna: za mną nieudana próba wjechania na tamtą górkę. Przegrałem z lękiem przed wysokimi trawami i kleszczami ( ͡° ʖ̯ ͡°). Może ponownie spróbuję jakoś na jesień.

@grap32: I co, do jesieni będziesz czekać? No bez jaj. Mokro, wietrznie i dzień krótki. Teraz najlepiej. Ja cieszę się, że coraz mniej obawiamy się tej boreliozy i to jest dobre podejście. Bo kleszcze są już w odwrocie i
thered - > @cultof_luna: za mną nieudana próba wjechania na tamtą górkę. Przegrałem z...

źródło: kleszcz

Pobierz
  • Odpowiedz