Czekam na pociąg, podróż będzie trwała 5h, opóźnienie to już 60 minut. Chciałem wystąpić o odszkodowanie, które w takiej sytuacji wynosi 25% ceny biletu, za który zapłaciłem 50 zł. Odszkodowanie jednak mi się nie należy, bo żeby przyznali to musi być to minimum 16 zł....
@aleksc twój chociaż przyjedzie. odkąd wprowadzili w Niemczech Deutschland Ticket a rok temu był 9euro ticket stałem się fanem kolei. Ile to razy otrzymywałem przemiły komunikat "zug fällt aus" czyli pociąg odwołany i #!$%@? (ʘ‿ʘ)
@lubieswiezebuleczki: tak, i do tego jaka awantura była. Jednego wagonu nie podstawili i część pasażerów zajęła nieswoje miejsca i nie chciała ich opuścić jak wsiedli pasażerowie co mieli te miejsca zarezerwowanie...
@aleksc te 16 zł to było od "zawsze" Jest jakieś rozporządzenie Unii Europejskiej, czy jakiś przepis że jak kwota odszkodowania jest poniżej 4 euro, co u nas ileś lat temu przyjęto jako 4 zł to nie muszą płacić. I oczywiście korzystają z tego.
@aleksc: kolej w Polsce to jest żart, usluga spieprzona totalnie ale jedyne o co mozesz się ubiegać to 25% pod warunkami xd. Pociągi przepełnione czasami x3, warunki jak w pociągu bydlęcym a konduktorzy selektywnie ślepi xd
Jaki serial z odcinkami do 30 minut możecie polecić? Znalazłam Emily w Paryżu, ale nie za bardzo się wkręciłam. Może znacie coś fajnego? Lubię kryminały i horrory, ale nie musi być koniecznie ten gatunek :) #seriale #netflix
#pkp
Komentarz usunięty przez moderatora
@aleksc
@Asullo: i cyk, zapamiętane słówka po niemiecku