Wpis z mikrobloga

kto się zna na elektronice i naprawi mi golarkę do ubrań spadła mi na podłogę niby nic się nie stało ale po złożeniu nie działa :((( pstryczek on off jest zablokowany na on nie da się przestawić na off a i tak nie chce się włączyć XD
LubiePieski - kto się zna na elektronice i naprawi mi golarkę do ubrań spadła mi na p...

źródło: e743707f1fce938a821954b2d456565d

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@Nooleus: JOO JUŻ WIEM MNIEJ WIĘCEJ JAK TO DZIAŁA TO METALOWE COŚ CO BLOKUJE PSTRYCZEK MUSI DOTYKAĆ METALOWEGO SILNIKA GOLARKI TO WTEDY DZIAŁA ALE CHYBA SIE WYGIĘŁO PRZY UPADKU I TERAZ NIE DOTYKA JAK POWINNO TYLKO NIE WIEM JAK NAPRAWIĆ TO ;-;
  • Odpowiedz
  • 0
@Nemayu: to nie takie proste bo ten pstryczek wygina to metalowe coś w zależności od tego czy jest on czy off mogę teoretycznie wygiąć tak żeby cały czas dotykał metalowego silnika ale wtedy będzie chodził cały czas a nie wiem jak go wygiąć żeby działał na pstryczek
  • Odpowiedz
@LubiePieski: To co się ułamało to pewnie otwór (gwint) - zaznaczone na obrazku.
No a z tym pstryczkiem, to chyba trzeba odginać lekko, aż ledwo przestanie włączać maszynkę na pozycji OFF i wtedy na ON pstryczek ruszy blaszkę na tyle, żeby włączyła maszynkę.
Może zdjęcia maszynki od środka, z bliska, z włączoną latarką, by coś dały, ale nie wiem.

Może też pozycja włącznika, podczas składania maszynki ma znaczenie. Ja bym
Nemayu - @LubiePieski: To co się ułamało to pewnie otwór (gwint) - zaznaczone na obra...

źródło: image_2023-08-13_101832819

Pobierz
  • Odpowiedz