Wpis z mikrobloga

Cześć!

Po dłuższej przerwie wracam z perfumowymi mistrzostwami! Od ostatniej edycji minęło już ponad osiem miesięcy, kto by pomyślał, że zbiegnie się to w czasie z jakże oczekiwaną "premierą" wersji wykopu 2.0. Od tamtej pory sporo się zmieniło, mam wrażenie, że tag #perfumy znacznie się wyludnił, choć ostatnia aktywność pod jednym z moich memów sprawiła, że z nieco większym optymizmem spoglądam na przyszłość tworzonego przeze mnie tagu #perfumowemistrzostwa. Czas pokaże, czy moje przypuszczenia okażą się słuszne.

Tematem tej edycji będzie grupa zapachów, która - mam wrażenie - choć wciąż jest niszą, stopniowo zdobywa popularność i przebija się do świadomości perfumomaniaków. Złośliwi powiedzą, że używanie perfum reprezentujących tę olfaktoryczną rodzinę to najskuteczniejszy sposób na zdystansowanie się od otoczenia, moim zdaniem to bardziej sposób na wyróżnienie się i podkreślenie swojej indywidualności. Chodzi oczywiście o perfumy KADZIDLANE, tzw. kadzidlaki - zapachy niezwykłe, trochę nieprzystępne, niekiedy wyniosłe. W tej edycji wybierzemy NAJLEPSZE ZAPACHY Z KADZIDLANĄ DOMINANTĄ. Jako, że kadzidło różne ma oblicza, w mistrzostwach nie znajdą się wyłącznie perfumy z typowym, liturgicznym kadzidłem - w eliminacyjnej stawce znajdziemy m.in zapachy kadzidlano-drzewne, kadzidlano-żywiczne, kadzidlano-cytrusowe, kadzidlano-orientalne czy kadzidlano-owocowe.

W eliminacyjnej ankiecie, która wyłoni 32 zapachy tworzące potem drabinkę 1/16 finału znalazło się ponad 170 kadzidlanych pozycji porozdzielanych na osiem grup. Głosować można na maksymalnie czterech swoich faworytów w każdej z grup, a jeśli na liście eliminacyjnej zabraknie któregoś z Waszych ulubionych kadzidlaków, nie krępujcie się i wpiszcie go w pytaniu otwartym na końcu ankiety.

Głosowanie rozpoczyna się właśnie teraz, klikając tutaj znajdziecie link do ankiety eliminacyjnej. Oddanie głosów zajmuje średnio dwie minuty, oczywiście będę wdzięczny jeśli wesprzecie inicjatywę swoim plusem czy komentarzem. ( ͡° ͜ʖ ͡°) W polu ID standardowo wpisujecie nick z wykopu.

#perfumowemistrzostwa #humorobrazkowy
#perfumy
TetraHydroCanabinol - Cześć!

Po dłuższej przerwie wracam z perfumowymi mistrzostwami...

źródło: 7v5dd9

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach