Aktywne Wpisy

Mokotowski +34

źródło: temp_file1785791522995993488
Pobierz
Myslovitz +244
Mirasy sprawa jest, moja znajoma zbiera na leczenie raka i rehabilitacje.
Lata temu, jak straciłem wszystko i nie miałem nic to bardzo mi pomogła stanąć na nogi nie oczekując niczego w zamian mimo że byłem dla niej wtedy obcym człowiekiem, podczas gdy inni odwracali wzrok między innymi ona jako jedna z niewielu osób pomogła mi stanąć na nogi i odzyskać życie. Chciałbym jej się za to teraz zrewanżować, gdy ona jej potrzebuje teraz
Lata temu, jak straciłem wszystko i nie miałem nic to bardzo mi pomogła stanąć na nogi nie oczekując niczego w zamian mimo że byłem dla niej wtedy obcym człowiekiem, podczas gdy inni odwracali wzrok między innymi ona jako jedna z niewielu osób pomogła mi stanąć na nogi i odzyskać życie. Chciałbym jej się za to teraz zrewanżować, gdy ona jej potrzebuje teraz

źródło: temp_file5446497774422504418
Pobierz
Uwaga!! Ostrzeżenie przed wyłudzeniem i kradzieżą!
54 018 09 27
Spod tego numeru dzwonią ludzie podszywając się pod bank PKO.
Informują, że ktoś chciał na Wasze dane zaciągnąć kredyt.
Pytają się czy macie wszystkie swoje dokumenty, czy gdzieś udostępnialiście dane itp.
W ramach pomocy i wycofania kredytu rządają podania Waszych danych - dzięki temu będą próbować samemu lub przy Waszej pomocy zalogować się na Wasze konto i przelać pieniadze.
Uważajcie i przekazujcie dalej!
Przestępcy mogą też wykorzystywać fałszowanie
Dodam, że byli dobrze przygotowani. Najpierw rozmowa z automatem, który mówi, że zaraz połączy z konsultantem, potem rozmowaz z "panią z bezpieczeństwa", która zadaj standardowe pytania:
1) czy wspoldzieli Pan/Pani konto z kims
2) czy Pana/Pani dane mogły gdzies wyciec
3) czy logował się Pan/Pani gdzies swoimi danymi
Gdyby instytucja taka jak PKO nagłośniła sprawę, to Policja by się w końcu pofatygowała i sprawdziła, kto podszywa się pod powyższy numer. Mogłoby to uchronić przed wieloma oszustwami, które zapewne będą miały miejsce...
Ważne żeby sprawdzali te numery, wtedy większa szansa, że coś wpadnie.