Wpis z mikrobloga

Jutro idę oglądać mieszkanie z rynku wtórnego i rozkminiam czemu pośrednik powiedział że poda mi dokładny adres 30 min przed spotkaniem??

Jak by odrazu nie mógł podać.
#nieruchomosci #kredythipoteczny
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@opk20: żebyś nie pojechał się dogadać z właścicielem dzisiaj, a 30 min przed spotkaniem pośrednik już będzie rozpylał zapach ciasteczek i ustawiał kwiatki w mieszkaniu
  • Odpowiedz
@opk20: żebyś podpisał papier że oddasz mu 20k za to że sam znalazłeś ogłoszenie w internecie proste - chcą żebyś poświadczył nieprawdę że to ty ich wynajmujesz do znalezienia mieszkania, żeby mieli podkładkę do egzekwowania prowizji
  • Odpowiedz
@opk20: żebyś b--ń Boże nie próbował go ominąć, za ten adres zainkasuje sobie jakieś 2-3% brutto ceny ekstra ( ͡° ͜ʖ ͡°). Bierz kumpla niech pojedzie, wyciągnie dane i potem sam uderzaj do właściciela.
  • Odpowiedz
@opewnieJerzy: chyba w dziurze powiatowej, w wojewódzkim możesz mieć za sąsiadów studentów, dwóch Ukraińców i kierowcę ubera, a właściciel jak ma mieszkanie w spadku to nikt go nie zna, ludzie serio się nie znają na tej samej klatce w dużych miastach to nie jest farmazon
  • Odpowiedz
żebyś nie pojechał się dogadać z właścicielem dzisiaj, a 30 min przed spotkaniem pośrednik już będzie rozpylał zapach ciasteczek i ustawiał kwiatki w mieszkaniu

@debustrol:

jak szukałem mieszkania na wynajem to nawet nie posprzątali przed pokazaniem. za takie cyrki oczywiście żądali 1x czynszu xD
  • Odpowiedz
Jutro idę oglądać mieszkanie z rynku wtórnego i rozkminiam czemu pośrednik powiedział że poda mi dokładny adres 30 min przed spotkaniem??

@opk20: żebyś po sąsiadach nie wypytał któe jest na sell a do tego przy spotkaniu 2 ulice dalej podpisał umowe. xd

jak szukałem mieszkania na wynajem to nawet nie posprzątali przed pokazaniem. za takie cyrki oczywiście żądali 1x czynszu
wuwuzela1 - >Jutro idę oglądać mieszkanie z rynku wtórnego i rozkminiam czemu pośredn...
  • Odpowiedz
@opk20: rynek wtorny to w tym kraju rak. Z czym sie spotykasz szukajac na rynku wtórnym:

- to, co piszesz czyli brak podania adresu mieszkania z ogłoszenia, ktore sam znalazles po to by agent podpisal z toba umowe posrednictwa na kolanie przed lokalem i wziął prowizje od obu stron gdzie nie da sie reprezentowac jednoczesnie interesu kupujacego i sprzedającego, a na pewno nie negocjowac cene i poznać wszystkie fakty o nieruchomosci :)
  • Odpowiedz