Aktywne Wpisy
assninja +286
Oho grubasy znowu coś stękają że im za ciepło xD
Lato to same zalety:
- mniejsze rachunki za ogrzewanie
- dłuższy dzień, dłużej jest jasno
Lato to same zalety:
- mniejsze rachunki za ogrzewanie
- dłuższy dzień, dłużej jest jasno
‼Uwaga Bardzo Pilne Zaginęła Daria Gąsiorek , 16 lat‼
#morag #warminskomazurskie #gdansk #gdynia #sopot #trojmiasto #pomorskie #calapolska
❗️❌Bardzo wszystkich prosimy o maksymalną ilość udostępnień postu , istnieje realne prawdopodobieństwo , że zdrowie lub życie zaginionej może być zagrożone - jak przypuszczają bliscy zaginionej biorąc pod uwagę fakt , że ostatnie połączenie telefoniczne (przez Kamerkę) z Darią zakończyło się tym , że ktoś wyrwał jej telefon z ręki nastolatka może aktualnie być aktualnie przetrzymywana wbrew własnej woli oraz może być odurzana narkotykami❗️❌
⚠️Dari
#morag #warminskomazurskie #gdansk #gdynia #sopot #trojmiasto #pomorskie #calapolska
❗️❌Bardzo wszystkich prosimy o maksymalną ilość udostępnień postu , istnieje realne prawdopodobieństwo , że zdrowie lub życie zaginionej może być zagrożone - jak przypuszczają bliscy zaginionej biorąc pod uwagę fakt , że ostatnie połączenie telefoniczne (przez Kamerkę) z Darią zakończyło się tym , że ktoś wyrwał jej telefon z ręki nastolatka może aktualnie być aktualnie przetrzymywana wbrew własnej woli oraz może być odurzana narkotykami❗️❌
⚠️Dari
@amelinowa: Ciekawa opinia. Szkoda, że błędną.
Poziom wód w rzekach jest odzwierciedleniem tego jak nasiąknięta jest gleba. Skoro więc podwyższa się poziom rzek i imgw wygaje alerty to skąd susza? gdzie tu logika?
Tam pracują takie "aparaty", że już nic mnie nie
@amelinowa: Widzisz, a i tak nie napadało do normy. Naprawdę trzeba mieć mocno namieszane w głowie aby udowadniać, że LIPIEC 2023 który miał:
- usłonecznienie w normie
- temperaturę
Powiedz to rolnikom, którzy nie mogą wyjechać kombajnem na pole bo wszystko zgnojone to Cię zjedzą żywcem ( ͡°
@amelinowa: Jak ostatnio sprawdzałem, to mamy od 6 dni sierpień. Istnieje realna możliwość, że podsumowanie lipca nie uwzględnia opadów z sierpnia.
Czy początek sierpnia jest deszczowy? Owszem. Jednak narzekasz w tym wpisie na lipiec i o tym możemy dyskutować.
Nie narzekam na lipiec tylko ogólnie mówie, że lipiec w moim odczuciu był deszczowy a jeśli dodać to tego sierpień to już zupełnie dramat a mimo to IMGW ciagle mówi, że jest szusza. Komunikat wydany 13.06 do odwołania, heh.
@amelinowa: IMGW z budżetem około 100 milionów wydaje się zbędny. Powołamy ciebie i kilku podobnych ekspertów którzy będą na podstawie odczuć oceniać klimat Polski.
Szybciej i taniej.
No powiem Ci, że wyszłoby taniej bo wydać ostrzeżenie gdy zjawisko już widać na radarze pogodowym to każdy głupi potrafi ale rzecz właśnie w tym aby je przewidzieć z wyprzedzeniem. Co mi daje ostrzeżenie skoro to samo mogę wyczytać spoglądjąc za okno? Ja nie oczekuję pogody