Wpis z mikrobloga

Jakie banki liczą z 6 miesięcy średnia zarobków do bk2%? Złożyłem do pekao sa, pko bp i alior. Miałem pół roku temu podwyżkę i z roku mam niższą średnią. Aktaulnie mam 7,5k na rękę (10k z premią) - kredyt gotówkowy 1k pln miesięcznie, więc jestem na granicy trochę, żeby dostać 500k kredytu (chciałem 50k na wykonczenie dobrać pod korek). A średnia z roku to bliżej 6,5k na rękę.

Plus pytanie, jeśli pracodawca w oświadczeniu o zatrudnieniu nie wpisał mi nic w premiach, a dołączę z konta wyciag na ktorym dostaje od 6 miesiecy premie z tytułem PREMIA itd, to bank to jakos policzy, czy nie?

#bezpiecznykredyt #kredyt #kredythipoteczny #pierwszemieszkanie #kredyt2procent
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PanLodowegoOgrodu: Jak złożyłeś wnioski to nie zauważyłeś, że na oświadczeniu o wynagrodzeniu w pko bp i pekao nie ma wysokosci wynagrodzenia wpisywanego przez pracodawce tylko deklarowane jest przez ciebie i weryfikowane na podstawie wyciagow?
  • Odpowiedz
@PanLodowegoOgrodu: To zaświadczenie. Ma być wypełnione przez pracodawcę, nie przez doradcę.

Ten bank akceptuje jednak również oświadczenia o zatrudnieniu. Są one wypełniane samodzielnie przez kredytobiorcę.

W przypadku rozbieżności między wpływami a zaświadczeniem lub oświadczeniem zwykle brane są pod uwagę niższe wartości.
  • Odpowiedz